Binali Yıldırım: ABD’ye 4 dosya gönderdik

Binali Yıldırım: ABD’ye 4 dosya gönderdik
Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. “Hiçbir darbe 15 Temmuz’daki kadar alçak olmamıştır” diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup cuntanın darbe girişimi sonrası ilk kez AKP grup toplantısında partililere seslendi. “Hiçbir darbe 15 Temmuz’daki kadar alçak olmamıştır” diyen Yıldırım, “Kendilerine çok güvendiler, birkaç saat içinde ülkeyi ele geçireceklerdi. Tanklarıyla, tüfekleriyle bu aziz milleti sindireceklerini zannettiler” ifadesini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi için “Terörist başının iadesi için 4 dosyayı ABD’ye gönderdik. İstedikleri kanıtların daha fazlasını önlerine koyacağız” dedi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız da, bizzat ben de terörist başının iadesi için ABD’ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Adalet Bakanı dosyayı gönderdi. Bize diyorlar ki “Kanıtla şunu” Görünen şey kılavuz ister mi kardeşlerim? Ama biz, yine de istemedikleri kadar kanıtı önlerine koyacağız. 11 Eylül’de ikiz kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz? Guantanamo’da olaylar olurken kanıt mı istediniz? Olay çok açıkken, kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz?

Bunların kökünü öyle bir kazıyacağız ki, değil paralel terör örgütünün haşhaşileri, hiçbir terör örgütü, hiçbir bölücü terör örgütü bir daha bu aziz millete, bu büyükl devlete, Türkiye’ye ihanet etme cesareti gösteremeyecek.

Değerli kardeşlerim, buradan Avrupalı dostlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Ancak darbeyi kınadıktan sonra kullandıkları “Ama” ile başlayan cümlelerden hiç de hoşlanmadım. Biz 30 canımızı verdik, 2 bine yakın yaralımız var. Halk sokaklarda bombalandı, kurşunlandı."