Binali Yıldırım: Aday olursa olur, olmazsa olmaz. Bize ne ya!

Binali Yıldırım: Aday olursa olur, olmazsa olmaz. Bize ne ya!
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Başka yerlere savruldu, gitti. 'Ben partimin yanındayım' demeliydi. Aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Bize ne ya!" ifadelerini kullandı.

Gazeteciler akşam saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım’la İzmir Alsancak Tren Garında buluştu. Burada soruları cevaplayan Yıldırım gazetecilerin Abdullah Gül ile sorduğu sorulara ve gündeme ilişkin diğer sorulara yanıt verdi.

“ABDULLAH GÜL ADAY OLACAKSA OLUR OLMAYACAKSA OLMAZ”

Başbakan Abdullah Gül’ün adaylığı konusunda, “İsterse buyurur çıkar, aday olacaksa olur olmayacaksa olmaz” açıklamasını yaptı. Başbakan ayrıca, “Recep Tayyip Erdoğan hiçbir faninin yapamayacağı bir şeyi yaptı. Abdullah Gül’ü kendi aday olabilecekken Cumhurbaşkanı yaptı. Abdullah Bey ‘ben partimin yanındayım’ demeliydi” dedi.

“SEÇİME HAZIRIZ”

“Biz hiç seçim olmayacak gibi çalışırız ve her seçime hazır gireriz. AKP’nin karakteri budur ancak seçimde hiçbir şey garanti olmaz. Türkiye yönetim değişikliğine gitti. Yeni yönetimin ilk uygulamasını yapacağız.”

“ÜST AKIL FETÖ”

Başbakan ‘üst akıl kim’ sorusuna “Hiç şüpheniz olmasın FETÖ 15 Temmuz’dan beri kıvranıyor, yaşananların arkasında FETÖ var” yanıtını verdi.

“ERBAKAN’IN KEMİKLERİNİ SIZLATIRSINIZ”

Saadet Partisiyle ilgili bir soruya Yıldırım;

“Saadet Partisinin Erbakan’dan gelen misyonuyla bir alakası kalmadı. 28 Şubat’ta Erbakan’ı devirmeye çalışanlarla bir araya gelirseniz Erbakan’ın kemikleri sızlatırsınız” cevabını verdi.

15 MİLLETVEKİLİ İLE İLGİLİ

“Ne kadar acı bir şey. O insanların halini görseniz ağlıyor. Bu kadar seçmene saygısızlık olur mu ? Bir şey alıp satar gibi milletvekili gönderiyorsunuz. ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin ‘bir süre sonra geri gelirlerse’ sorusuna ise “O zaman iskontolu alacaklardır”

24 HAZİRAN’DA ADAY OLACAK MI ?

Yıldırım 24 Haziran’la ilgili bir soruya “24 Haziran’daki seçime milletvekili olarak baş vuracağım” dedi.

MECLİS’TE ÖZGÜR ÖZEL İLE YAŞANANLARLA İLGİLİ

Özgür Özel’le Meclis’te yaşananlarla ilgili bir soruya Başbakan, “Yalana tamülüm yok. Ülke yönetimine talip olanlar yalan söylememeli bu yüzden sinirlendim” cevabını verdi.

“FRANSA ÖNCEDEN HABER VERİN DEMİŞ”

Avrupa’daki kısıtlamalara ilişkin bir soruya Yıldırım, “İçişleri Bakanı ve Maliye Bakanı Fransa’ya gitti ve mevkidaşıyla görüştü. Orada önceden haber vermek kaydıyla kampanya yapabilirsiniz denmiş. Avrupa demokrasiden bahsediyor sıkça ama kampanyaya kısıtlama getirme bu ne perhiz bu ne lahane durumuna getiriyor olayı” açıklamasını yaparak cevap verdi.

CUMHUR İTTİFAKI

Yıldırım ittifakla ilgili olarak, “İki partinin ittifakı gibi görünsede Türkiye’nin ittifakıdır. Güney’de savaşlar devam ediyor biz yurtiçinde ve yurtdışında güvenliği sağlamay çalışıyoruz. Beka meselesi, ülkemizi açıktan açığa bölmek istiyorlar. Sivas’tan Gaziantep’e kadar sınır çizrek bursı bizim diyorlar. Sana burda devlet kurdurulur mu kardeşim” açıklamasını yaptı.

“MHP İLE ADAYIMIZ ORTAK”

MHP ile birlikte söylem birliği sorusuna Binali Yıldırım, “MHP ile dilimiz belli. İkimizin de adayı Recep Tayyip Erdoğan. Onun seçilmesi için canla başla çalışacağız” dedi. Başbakan ayrıca, “MHP Kürtlere karşı değil PKK’ya karşı. PKK’ya karşı olmayan kim HDP birazda CHP gidiyor geliyor” ifadelerini kullandı.

DEMOKRATİK REFORMLAR

Başbakan tekrar seçilmeniz durumunda neler yapacaksını sorusuna “Anayasamız daha da iyileştirilebilir. Bunu uzlaşmayla yapıcaz.”

“İZMİRLİLER AZAR AZAR OY VERİYORLAR”

Bir gazetecinin ‘İzmirliler sizi çok seviyor’ demesi üzerine Yıldırım, “İzmirliler çok seviyorlar ama azar azar oy veriyorlar. Biz buradaki oylarımızı yüzde 25’lerden yukarıya doğru çıkarmaya başladık” ifadelerini kullandı.

“DARBE YAPMAK İSTEYENLER 15 TEMMUZ’U DİKKATE ALSIN”

Gazetecilerin yeni bir darbe girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna Yıldırım, “Darbe yapmak isteyenler her zaman olabilir. Ancak darbe yapmak isteyenler 15 Temmuz’u dikkate alsın. Hiçbir şey karşılıksız kalmakz kim ne yaptıysa bedelini öder. Hem bu tarafta hem öbür tarafta” yanıtını verdi.

BAKANLIKLARIN SAYISI AZALACAK

Başbakan’a yeni sistemde bakanlık sayısı ne olacak diye soruldu. Başbakan Yıldırım bu soruya “Sayıları düşürülecek, Sayın Cumhurbaşkanı’nın düşüncesi de aynı yönde. Sayı vermek doğru olmaz ama başbakan yok, bakanlar yok, onların yardımcısı yok. Bakan sayısının düşmesini bekliyoruz” cevabını verdi.

İlgili Haberler