Binali Yıldırım CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti

Binali Yıldırım CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti
Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi’ne geldi. İkili arasındaki görüşme Yıldırım'ın saat 14:15 sıralarında parti binasına girişiyle başladı.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Başbakan Yıldırım’ı Genel Merkez girişinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı.

Yıldırım ile beraber AKP grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da CHP Genel Merkezine geldi.

ORTAK AÇIKLAMA

Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Verimli bir toplantıyı gerçekleştirdik. OHAL ve KHK ile ilgili düşünce ve endişelerimizi sayın Başbakan’a aktardır. Kendileri not ettiler" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım ise şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi OHAL başladığından bu yana çıkarılan KHK’lar hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetlerini, düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu konudaki endişelerini dikkate alacağız ve görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL’e sebep olan şartların kaldırılması. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik. Orada kapsamlı bir anayasa değişikliğinin yapılması ve acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı değişiklik konusu gündeme gelmişti. Bu konuda AK Partiolarak biz ve CHP ile MHP birer arkadaşı görevlendirecek ve genel başkanlara rapor edecek."

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME 15:30'DA

Başbakan Yıldırım daha sonra saat 15:30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.