Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli'den Genel Kurul sohbeti

Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli'den Genel Kurul sohbeti
Askere koruma kalkanı getiren yasa tasarısının görüşmeleri sırasında Meclis'e gelen Başbakan Yıldırım, CHP, HDP ve MHP'nin Grup Başkanvekilleri ile tokalaştı ve oturumun sonunda da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir süre sohbet etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, TSK Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısının 2. bölümü üzerindeki görüşmelerin sürdüğü sırada Başbakan Binali Yıldırım da Genel Kurula geldi.
AK Parti milletvekilleri, Başbakan Yıldırım'ın Meclis'e gelmesini ayakta alkışladı. Yıldırım, Bakanlar Kurulu yerine AK Parti sıralarında oturdu.

Yıldırım, yerine oturmadan önce AK Parti'nin yanı sıra CHP, HDP ve MHP'nin ön sıralarında oturan Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleriyle tek tek tokalaştı. Yıldırım, milletvekillerinin kendini ayakta alkışlaması üzerine, "Siz devam edin" dedi.

Tasarının görüşmelerini birleşimin bitimine kadar izleyen Yıldırım, Genel Kurul'un çalışmalarını tamamlamasının ardından bir süre salondan ayrılmayarak AK Parti ve CHP milletvekilleriyle ayakta sohbet etti. MHP sıralarına giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli ile selamlaşarak bir süre sohbet eden Yıldırım, foto muhabirlerinin kendisine seslenmesi üzerine basın locasına dönerek el salladı.

Birleşimin tamamlanmasının ardından Şeref Kapısı'ndan Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile çıkan Yıldırım daha sonra Meclis'ten ayrıldı.