Binali Yıldırım Kürtçe Nevruz kutladı, oy istedi

Binali Yıldırım Kürtçe Nevruz kutladı, oy istedi
AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Esenyurt’ta katıldığı organizasyonda Kürtçe sözlerle Nevruz kutladı. Yıldırım, yaptığı konuşmada organizasyona katılanlardan oy istedi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım yerel seçim çalışmaları kapsamında katıldığı organizasyonda nevruzu Kürtçe sözlerde kutladı. Yıldırım, ayrıca etkinliğe katılanlardan oy istedi ve projelerini anlattı.

Yıldırım, “Esenyurt’a 3 tane metro geliyor. İnşallah, bu metro Mahmutbey, Bahçeşehir, Esenyurt hattı, Yenikapı, Sefaköy, TÜYAP hattı. Bunlar Büyükçekmece’ye kadar yapılacak hatlar. Bunların Esneyurt’ta toplu ulaşım ile ilgili ciddi bir rahatlatma yapacak” ifadelerini kullandı.

“Esenyurt’ta ılıca var ama kullanılmıyor” diyen Yıldırım, "Şimdi onu tamamlayıcı sağlık turizmi için daha fazla değerlendireceğiz. Fabrikaların arıtma sorunları var. Bunları siz yetki verince başkanla oturup konuşacağız. Her gün bir önceki güne daha göre daha iyi olacak. Çalışacağız, çabalayacağız önce 31 Mart’ta bayrağı yere düşürmeyeceğiz. Sonra da ne isterseniz isteyin bizden. Ne yaparsak sizinle yapacağız. Kafamıza göre hiçbir şey yapmayacağız. Çünkü burada yaşayanlar sizsiniz, ihtiyaçları siz biliyorsunuz. Biz bu ihtiyaçları imkanlara göre sıralamak ve adil bir şekilde hizmetleri yerine getireceğiz. Kayırmacılık yok, herkes hizmete kavuşacak.” şeklinde konuştu.