Binali Yıldırım ve Ahmet Davutoğlu yan yana gelmedi!

Binali Yıldırım ve Ahmet Davutoğlu yan yana gelmedi!
TBMM'de bugün gerçekleştirilen dokunulmazlık oylamasında, halen resmi olarak AKP Genel Başkanı ve Başbakan olan Ahmet Davutoğlu ile, AKP'nin "Genel Başkan adayı" olarak seçtiği Binali Yıldırım arasında adeta "köşe kapmaca" oynandı.

Dokunulmazlık oylaması için TBMM Genel Kurulu salonuna ilk gelen isim Binali Yıldırım oldu.  Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Yıldırım oyunu kullandı, vekillerle sohbet etti. Ardından da kendisine tahsis edilen odaya çıktı. Binali Yıldırım’ın TBMM Genel Kurul’undan ayrılmasından sadece dakikalar sonra, Ahmet Davutoğlu geldi ve oyunu kullandı.

İlk tur oylama sırasında Davutoğlu ve Yıldırım karşılaşmadılar.

“GENEL BAŞKAN ADAYI” YILDIRIM’IN MECLİS’TEKİ HAREKETLİ GÜNÜ

AKP’nin Pazar günü yapılacak kongrede “Genel Başkan adayı”, dolayısıyla da Başbakan adayı olarak belirlediği Binali Yıldırım’ın, bu sıfatla geçirdiği ilk gün de hareketli oldu.

Yıldırım, sabah TBMM’ye geldiğinde kahvaltı etmekte olan CHP’li vekillerin masasına oturdu. CHP’li Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu’nun “hayırlı olsun” tebriklerini kabul eden Yıldırım, bir süre CHP’lilerle kahvaltı masasında sohbet etti. Ancak sohbet sırasında siyasi konulara hiç değinilmediği öğrenildi.

Yıldırım’ın diğer parti üyesi vekillerle ikinci teması ise, TBMM Başkanlığı’nın kendisine tahsis ettiği odaya geçtiğinde oldu. MHP’li Celal Adan ile Semih Yalçın, odaya giderek, Binali Yıldırım’ı AKP tarafından aday gösterilmesi nedeniyle tebrik ettiler.

AKP’li vekiller ise, gerek TBMM Genel Kurulu’nda, gerek kulislerde, gerekse kendisine tahsis edilen odada, Yıldırım’ı tebrik edebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.