Binali Yıldırım ve Bahçeli YSK'ya gidiyor

Binali Yıldırım ve Bahçeli YSK'ya gidiyor
Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli, cuma günü saat 11.00'de YSK'ya birlikte giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık başvurusunu yapacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak hareket etme kararı alan AKP ve MHP, adaylık başvurusu için de aynı kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli’nin Yüksek Seçim Kurulu’na birlikte gideceği açıklandı. Cuma günü YSK’ya gidecek olan ikili, saat 11.00’da başvuru yapacak.

YSK’nin belirlediği seçim takvimine göre, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanı seçimi için TBMM’de grubu bulunan partilerin cumhurbaşkanı adaylarını bu hafta içinde kesinleştirmesi gerekiyor. Erdoğan’ın adaylığı için AKP’li 316 milletvekili imza vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Nisan Cuma günü seçime yönelik adaylık muvafakatnamesini imzalayarak AKP grup başkanvekillerine teslim etmişti.

MHP lideri Bahçeli de daha önce yaptığı açıklamalarda kendi adaylarını çıkarmayacaklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini belirtmişti.