Binali Yıldırım'dan Filistin çıkışı

Binali Yıldırım'dan Filistin çıkışı
Başbakan Yıldırım, Gazze'deki protestoda Filistinlilerin şehit edilmesine ilişkin, "Dünya barışını koruyacağım, arabuluculuk yapacağım diyen ABD'nin de bu katliamda payının olması ayrı bir olaydır ve asla kabul edilemez." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gazze'deki protestoda Filistinlilerin şehit edilmesine ilişkin, "Bu bir alçak katliamdır, şiddetle kınıyoruz."dedi. 

Başbakan Yıldırım, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla ilgili "Türkiye olarak bu kararı bir kez daha şiddetle kınıyoruz, yok hükmünde sayıyoruz." diye konuştu. 

"BU AÇIKÇA BİR TAHRİKTİR, AÇIKÇA BİR DEVLETİ YOK SAYMAKTIR"

Başbakan Yıldırım, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını "Bu açıkça bir tahriktir, açıkça bir devleti yok saymaktır, Filistin'i yok saymaktır, haklarını, hukuklarını gasp etmektir." şeklinde değerlendirdi. 

"ABD BU İNSANLIK SUÇUNA ORTAK OLMUŞTUR"

Yıldırım, "Dünya barışını koruyacağım, arabuluculuk yapacağım diyen ABD'nin de bu katliamda payının olması da ayrı bir olaydır ve asla kabul edilemez. Amerika, maalesef sivilleri katleden İsrail yönetiminin yanında fütursuzca yer almış ve bu insanlık suçuna ortak olmuştur." diye konuştu. 

İlgili Haberler