Binali Yıldırım'dan ilginç ABD yorumu

Binali Yıldırım'dan ilginç ABD yorumu
Memleketi Erzincan'da ABD ile varılan anlaşmaya ilişkin açıklamada bulunan AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Tıpış tıpış geldiler, bütün şartları kabul edip dönüp gittiler" şeklinde konuştu.

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Erzincan'a gelen AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, ABD ile varılan anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın süreç boyunca hakaret ve tehditleri nedeniyle tartışmalara neden olan ABD-Türkiye görüşmeleri için "Tıpış tıpış geldiler" değerlendirmesinde bulunan Yıldırım, "Bütün şartları kabul edip dönüp gittiler" şeklinde konuştu.

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Defalarca hem Avrupa ülkelerine hem Amerika'ya muhataplarımıza bakın Fırat'ın doğusundan Irak'a kadar bir terör yuvalanması oluyor, bir yapılaşma yapılıyor. Bir demografik yani nüfus değişimine yönelik bir mühendislik yapılıyor. Bunu yapmayın. Fakat bir türlü dinletemedik. Onlar zannetti ki Türkiye çaresiz bir şey yapamaz. Ne oldu? Oraya da girdik mi? Onlarında yuvalarını dağıttık mı? Kahraman Mehmetçiklerimiz orada da destanlar yazdı mı? Elbette yazdı. Şimdi artık işin sıkı olduğunu görünce tıpış tıpış geldiler, bütün şartları kabul edip dönüp gittiler. Bu millet büyük millet."