Binali Yıldırım’dan kışla açıklaması

Binali Yıldırım’dan kışla açıklaması
AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım, İstanbul’daki askeri kışlaların şehir dışına taşınması ile ilgili “15 Temmuz’un faydalarından biri de o oldu” dedi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’ın ATV’de katıldığı canlı yayında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Yıldırım, İstanbul’da bulunan askeri kışlaların şehir dışına çıkması ile ilgili bir soruya “15 Temmuz’un faydalarından biri de o oldu. Sonra dedik ki ‘Kardeşim bunların ne işi var burada?’ Düşman burada değil, ki huduttan gelecek. Sen şehrin göbeğine getir zırhlı araçları, ağır silahları yerleştir. Kime karşı kardeşim, tehdit nerede? Vatandaş tehdit mi? Çektin onların hepsini Allah’a şükür” şeklinde konuştu.

İstanbul’da kapatılacak askeri tesislerin Çorlu ve Trakya’ya, Ankara’daki tesislerin de Polatlı’ya taşınacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda, Ankara’da Kazan’daki Akıncı Hava Üssü, Etimesgut’taki Güvercinlik Kara Havacılık Okulu ile Zırhlı Birlikler kapatılacak. Havacılık Okulu Isparta’ya taşınacak. Ankara Mamak’taki askeri tesisler de kapatılacaklar arasında yer alacak. İstanbul’da da Hasdal ve Maltepe’deki kışlalar kapatılacak. Yapılacak çalışmalara göre bu tesislerin sayısı artacak.