Binali Yıldırım'dan PKK çıkışı

Binali Yıldırım'dan PKK çıkışı
Başbakan Yıldırım, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda düzenlenen "Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı"ndaki konuşmasında, jandarmanın, ülkenin güvenliği, milletin huzuru ve esenliği için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Vatan ve millet mücadelesinin iki cephede sürdüğünü ifade eden Yıldırım, "Bunlardan biri, sınırlarımız ötesinden, ülkemize, sınırlarımıza yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmek için yaptığımız mücadeledir. Fırat Kalkanı, bu mücadelenin en belirgin örneklerinden bir tanesidir. Bu, dışarıdaki mücadele Silahlı Kuvvetlerimizin sorumluluğunda sürdürülmektedir. Diğer önemli bir mücadelemiz de sınırlarımız içinde hain terör örgütleriyle her türlü mücadeleyi sürdürmektir." diye konuştu.

"PKK'NIN BİR DAHA BELİNİ DOĞRULTMASINA İMKAN YOKTUR"

Başbakan Yıldırım, diğer yandan da PKK terör örgütünün 40 yılı aşkın bir süredir ülkenin başını ağrıtan, enerjisini azaltan, milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğini yok etmeye çalışan, küresel oyuncuların piyasaya sürdüğü önemli bir terör örgütü olduğunu kaydetti.

Bu örgüte karşı da son yıllarda verilen mücadelenin adeta "destansı bir mücadeleye" dönüştüğüne işaret eden Yıldırım, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Burada şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır. Kış mevsimine girdiğimizde bu günlerde gördüğüm manzara şudur, gerek jandarmamız gerek polisimiz gerek güvenlik korucularımız ve silahlı kuvvetler mensuplarımızın asla kış uykusuna yatmak gibi bir niyeti yoktur. Yurdun her köşesinde, dağda şehirde bayırda amansız bir takiple bu alçakların kış yapılanmasına fırsat vermeden, göz açtırmadan bulundukları yerde imha etmek için her türlü çabayı gayreti göstermektedir. Bu yüzden milletimiz adına sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

İlgili Haberler