Binlerce kişi yasak dinlemedi plajlara akın etti: Burası New York

Binlerce kişi yasak dinlemedi plajlara akın etti: Burası New York
ABD’nin New York kentinde sıcak havayı fırsat bilen binlerce kişi plajlara akın etti. Korona virüse rağmen sosyal mesafeye uymayan ve maske takmayan binlerce kişinin plajlara akın etmesine tepki gösteren şehir yönetimi, plajların 22 Mayıs tarihine kadar açılmayacağına dikkat çekti.

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüsten en çok etkilenen ABD’nin New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde halk korona virüs yasaklarına uymayarak plajlara akın etti. Plajlarda fiziksel mesafe kurallarına uyulmadığı ve aynı zamanda maske takılmadığı da gözlemlendi.

Uyarılara rağmen plajların yine dolu olmasına New York Valisi Andrew Cuomo'dan da tepki geldi. "Ölü vakaları artarken, halkımız bu kadar duyarsız davranması kabul edilemez" diyen Cuomo, "Plajları 22 Mayıs'ta açıyoruz. Bir kaç gün bekleyebilirdiniz" dedi.

50e4da2f26c0f7227ee68a7b60ba5d50.jpg

22 MAYIS'I BEKLEMEDİLER

New York valisi Andrew Cuomo açıklamasında plajların, önceki savaşlarda yaşamını yitirmiş ABD’lilerin anıldığı gün olan  Anma Günü öncesi 22 Mayıs’ta kısıtlamalar kapsamında açılacağını duyurmuştu. 

Plajların yüzde  50 kapasiteyle sınırlı olacağını, ve spor dahil temas faaliyetlerinin yasaklandığını söyleyen Cuomo, su kenarlarına sahip yerel yönetimlerin emri takip edip etmeme kararına sahip olacağını  da belirtti. 

12fbf185d19d0b98a0080c5a67a05ff9.jpg

New York şehri Belediye başkanı sözcüsü Jane Meyer ise, “Valinin koyduğu yönergeleri gözden geçiriyoruz ve tüm kararları New Yorkluların güvenliğine dayanarak vereceğiz” dedi. “Anma Günü’nde plajlar açılmayacak, ancak güvenliyse bu yaz plajları açabilmemiz için planlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.