Bir anda evlerin içine akın ettiler, aileler şok üstüne şok yaşadı. Kabus ilçeye karabulut gibi çöktü

Bir anda evlerin içine akın ettiler, aileler şok üstüne şok yaşadı. Kabus ilçeye karabulut gibi çöktü
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 6 mahalleyi uğur böcekleri istila etti. Her geçen gün artan sayıları mahallelileri tedirgin ederken cam bile açamadıklarını belirtti. Bölge halkı bu durumun araştırılmasını istiyor.

DHA'nın aktardığı habere göre, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Sırt Mahallesi, Kavak Mahallesi, Yukarı Çamlıca Mahallesi, Dikkaya köyü, Behice köyü ve Topluca köyüne uğur böcekleri dadandı.

0jamf7b5-kubdsxkg2ktxg.jpg

Uğur böceklerini ilk gördüklerinde durumdan rahatsız olmayan mahalle sakinleri, zaman geçtikte artan uğur böceği sayısı karşısında şaşkınlığa uğradı.

k03ndtliw0aeg798qomeew.jpg

''ARI KOVANLARINA DA ZARAR VERİYORLAR''
Evlerin açık camlarından odalara dolan yüzlerce uğur böceğinin, bölgede bulunan arı kovanlarına da zarar verdiğini ifade eden bölge halkı, mahallelerde araştırma yapılmasını istiyor.

qvsxkmq9y02zpqhoklut3q.jpg

''DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM''
Bu kadar çok uğur böceğini daha önce hiç görmediğini belirten Abdullah Özcan (75), "Her tarafta böcek var. Perdelerin üstü, evin içinde bile uğur böcekleri var. Bir zararı var mı yok mu bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

qzrixk3qiui1z56fibcnqa.jpg

''HER TARAFTA BÖCEK VAR''
Evin her tarafında uğur böcekleri olduğunu ifade eden Firdevs Özcan, "Pencereleri, perdeleri süpürüyorum, yeniden uğur böcekleri geliyor. Geçen senelerde birkaç tane görürdük, şimdi yüzlerce var" şeklinde konuştu.

qzrixk3qiui1z56fibcnqa.jpg

temagpybsuyo2hctiegrhw.jpgtfhkytyytue1hjuakwgutg.jpg