Bir aşının daha uygulaması durduruldu. Durdurma talebi aşıyı üreten şirketten geldi

Bir aşının daha uygulaması durduruldu. Durdurma talebi aşıyı üreten şirketten geldi
Dünya genelinde korona virüs aşı çalışmaları devam ederken, AstraZeneca'nın ardından bir aşının daha uygulamasının durdurulduğu öğrenildi. Hollanda Sağlık Refah ve Spor Bakanlığı, ABD'li ilaç şirketi Johnson and Johnson'ın ürettiği tek dozluk yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısının kullanımının durdurulduğunu duyurdu. Durdurma talebinin şirketten geldiği öğrenildi.

Bir aşının daha uygulaması durduruldu. Durdurma talebi aşıyı üreten şirketten geldi

Korona virüs salgını hızlı şekilde can almaya devam ederken, ülkelerde de salgına karşı aşılama çalışmaları sürüyor. Ancak bazı aşılarda çıkan aksaklıklar nedeniyle aşıların uygulanması askıya alındı. O aşılardan biri de AstraZeneca oldu. AstraZeneca''nın bazı ülkelerde kullanımının durdurulmasının ardından bir aşıdan daha kötü haber geldi. 

AA''da yer alan habere göre Hollanda Sağlık Refah ve Spor Bakanlığı, ABD''li ilaç şirketi Johnson and Johnson''ın ürettiği tek dozluk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımının durdurulduğunu duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aşı ile ilgili ABD''de bazı deneylerin devam ettiği ve durdurma talebinin Johnson and Johnson firmasından geldiği belirtildi.

ARAŞTIRMA SONUCU BEKLENİYOR 

Açıklamada ayrıca, Avrupa Birliğinin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansının (EMA), Johnson and Johnson''un ürettiği yeni tip korona virüs aşısının pıhtılaşmaya neden olup olmadığına ilişkin araştırmanın sonucunun beklendiği kaydedildi.

Hollanda''da geçici hükümetin Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Aşı güvenliği her zaman önceliğimizde ve haftaya daha fazlasını bilmeyi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa İlaç Ajansının incelemesini önümüzdeki hafta tamamlaması bekleniyor.

Açıklamada, halihazırda 80 bin doz Johnson and Johnson''un ürettiği aşının uygun koşullarda bekletildiği hatırlatıldı.