Bir belediyede daha bankamatik memuru!

Bir belediyede daha bankamatik memuru!
AKP Çanakkale Bayramiç İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Özel’in Bayramiç Belediyesi’inde bankamatik memuru olduğu ortaya çıktı.

Yerel seçimlerin ardından AKP’nin kaybettiği belediyelerde AKP İl ve ilçe teşkilatlarındaki yöneticilerin bankamatik memuru yapıldığı ortaya çıkmıştı. Bunlara bir yenisi de, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde ortaya çıktı.

seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Çanakkale Bayramiç Belediyesi’nde, AKP ilçe Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Doğukan Özel’in belediyede bankamatik memuru olduğu tespit edildi. “Büro elemanı” olarak istihdam edilen Özel, belediyede hiç çalışmadığı belirtildi. Bayramiç Belediyesi, yapılan tespitin hemen ardından avukatları aracılığıyla Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, Doğukan Özel ve bu duruma olanak sağlayarak kamu zararı oluşmasına neden olanların tespit edilerek soruşturulmalarını istedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bayramiç Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bayramiç Belediyesi Personel LTD ŞTİ’ne kayıtlı "büro elemanı" olarak görünen Doğukan Özel isminin tespit edildiği, Özel’in 1 Nisan 2019 tarihinde bizzat kendisi tarafından istifa dilekçesini vererek iş akdini sonlandırdığı öğrenildi. Bayramiç Belediyesi konuyla ilgili olarak suç duyurusunda, Doğukan Özel’in fiilen hiçbir birimde çalışmadığının tespit edildiğini ifade etti.

Yapılan suç duyurusunda; Bayramiç Belediyesinin herhangi bir biriminde fiilen çalışmadığına ancak resmi olarak çalışıyor göründüğüne ve aynı statüde çalışan personel ile tüm özlük ve işçilik haklarına sahip olduğuna vurgu yapılarak Bayramiç Belediyesinin zarara uğratıldığı ifade edildi. Sonuç olarak, haksız menfaat elde eden ve buna olanak sağlayan kişi veya kişiler hakkında, mevcut kamu zararı ve kamu vicdanı bağlamında suç duyurusunda bulunma zarureti doğduğu belirtildi.