Bir bu eksikti; "Allah belanı versin"

Vakti zamanında bir Ak Parti MYK üyesi karşısındakine su fırlatmıştı. Bu hareketi siyaseten sonunu getirdi.

Bu defa yine bir başka Ak Partili ekranda "Allah belanı versin" diye bağırdı. Olay Tarafsız Bölge'de gerçekleşti. Bunu 22. dönem milletvekili Resul Tosun'un yaptığına tanık olduk. Hakaret ettiği ise gazeteci Necdet Saraç'tı.

Duvar yazılarının önemli ismi'nin sinirlerinin bu kadar bozulmasını çözemedim. Belli ki, partisinin gidişatından mutlu değil. Bugün geldiği nokta meydanda. Halen yandaş ve satışı olmayan bir gazetenin sıradan yazarı olmanın üzüntüsü içinde.

Zaaf

Açıkça söylemek gerekirse, Tarafsız Bölge de Saraç karşısında epey ezikti. Hani okul münazarası gibi değerlendirsem değil kazanmak, ikmale bile bırakmazdım. Doğrudan çaktırırdım.

Bu ezikliği bela okuyarak gidermesi mümkün müydü? Sonra da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üslubunu örnekledim demekle saygısızlığını telafi edebilir mi?

Tam program kapanırken söylediği "özür lafları"yla yarattığı rezaleti geçiştirebilir mi? Demek ki, eski milletvekili Resul'un siyasi geleceği sadece "ihtiyaç giderirken" akla gelecek!

Asıl şaşıran

Ahmet Hakan da böyle bir çıkışı beklemiyordu. Bir ara şaşkınlık yaşadı. Biraz gecikmeli de olsa "Bizim ekranımızda böyle bir şey olamaz" uyarısında bulundu.

Konunun en güzel yorumunu Uluç Özülker yaptı. Hayatı büyükelçiliklerle geçmiş birinin verdiği "siyaset ve olgunluk adabı" mükemmeldi. Tabii anlayabilene. Televizyon izleyicisi olarak Resul Tosun gibi adabı kıt birini tekrar ekranda görmek istemiyorum. Adının anons edildiğini gördüğüm an o kanalı zaplarım.

***

Trump'ın tehdidi

NTV'de de harekat başta aynı konular işlendi. Yakın Plan'da iki konuk vardı.

Asker kökenli Dr. Eray Güçlüer, teknik bilgileri bol bir konuşma yaptı. Onca verdiği bilgi arasından şunu seçtim; "Fırat'ın Doğusu tam 200 yıllık plandır."

Trump'ın "Türkiye sınırları aşarsa, ekonomisini yok ederiz" çıkışının ABD iç politikasına yönelik olduğunu belirtenlerden birisiydi.

İşte seviye

Programın ilk konuşmacısı Doç. Dr. Burak Küntay'ın kalitesi üzerinde durmak istiyorum. Öncelikle yakışmayan sakalını kestiği için tebrik etmeliyim.

Seviyesini zaten beğeniyordum. Tarafsız Bölge'deki rezilliği görünce değerine daha fazla önem verdim. "Bundan sonra sırf cephede değil, uluslararası kamuoyu ile epey işimiz olacak"ı kafalara çaktı.

Eski dostum merhum Barlas Küntay'ın oğlu, Trump'ın tehditlerinin kendi kamuoyu için göz boyama olduğunu belirtti.

Son notum Seda Öğretir'le ilgili. Konu, partilerimizin çekişmesi olmayınca, işi iyi götürüyor.

***

Pasaport

Haber kanallarının geç saat tekrarlarına kızıyorum. Bazen de işime yaradıkları gerçek. Örneğin, Pasaport'u bu şekilde izledim. Mete Çubukçu'nun tarzı çiklet gibi uzatmıyor. Seçilen uzmanların tamamı kısa cümlelerle yayınlanıyor.

Genelde aynı konuklar var. Ancak, gerçekten uzman kişiler. Harekatın başlangıç ve sonuçları güzel analiz edildi. Görüntüler de başarılı şekilde serpiştiriliyor.

Hız sınırı

Balat'ta asayiş konusu iyi gitmekte. Karakol inşaatı bitmek üzere. Semt sakinlerinin ifadesine göre atanan Baş Komiser Atom Karınca. Şimdiden kendini herkese sevdirdi.

Trafik

Vatandaşın iki sorunu kaldı. Motosikletli eşkıyaların sınır tanımaz sürat yapışı. Semte yeni yerleşenlerin gelir düzeyi arttı. Bu problem oldu. Lüks araçlar zaten dar olan sokak ve caddelere karşılıklı park ediliyor. Anlayacağınız park yasağı ve hız limiti tabelalarına ihtiyaç var. Denetleme de karakoldan yapılabilir. Ayrıca Ayvansaray'da Yunusların merkezi mevcut.

Bu maçı önemseyin

Önümüzdeki Arnavutluk karşılaşması büyük önem kazandı. Eğer alırsak gruptan çıkmak için tek engel kalıyor. Peşinden oynayacağımız Fransa. Bu oyundan 1 puan çıkarabilirsek hiçbir sıkıntımız kalmaz. Gördüğünüz gibi Arnavutluk'tan sıyrılırsak, işlem tamam gibi olur. En azından grup ikinciliğini garanti ederiz. Tek handikap kilit oyuncularımızın sakatlıkları. Maalesef Dorukhan da bu kervana katıldı. Mevlam neylerse güzel eyler. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nin sözüne sarılmaktan başka çaremiz yok...

GÜNÜN SÖZÜ

Ağırdan almak, zamandan çalar. Edward Young

 

Yazarın Diğer Yazıları