Bir futbolcunun kariyeri nasıl bitirilir. Bir antrenör bunu nasıl yapar

Bir futbolcunun kariyeri nasıl bitirilir. Bir antrenör bunu nasıl yapar
Estonya’da oynanan lig maçında ilginç anlar yaşandı. Premier Lig’de FCI Levadia Tallinn ile Nõmme Kalju maçının başlamasından saniyeler sonra sahada bulunan 16 yaşındaki oyuncu Lauri Suup yerini Vladislav Khomutov’a bıraktı. Estonya’da kurallar gereği takımların sahaya sürdüğü 11 oyuncudan 2’sinin altyapıdan olması gerekiyor.

Estonya Premier Lig’de FCI Levadia Tallinn ile Nõmme Kalju arasında oynanan mücadele futbol tarihinin en hızlı oyuncu değişikliklerinden birine sahne oldu.

Kalju takımında sahaya ilk 11’de çıkan 16 yaşındaki futbolcu Lauri Suup başlama düdüğünden sadece 13 saniye sonra oyundan çıkarıldı.

Santranın hemen ardından kaleci Henri Perk kendisine gelen topu taca vurdu. Bu sırada kenarda oyuna girmek için bekleyen 22 yaşındaki Ukraynalı Vladislav Khomutov tabelada numarası yanan Lauri Suup’un yerine oyuna girdi.

789-1-16-9-1600855916.jpg

EKSİKLER NEDENİYLE KADROYA DAHİL EDİLMİŞTİ

Topa ayağı değmeden kenara gelen Lauri Suup aslında alt yaş kategori oyuncusuydu. Ancak takımdaki corona virüsü salgını nedeniyle bir çok as futbolcu kendisini izole ettiği için eksikler nedeniyle kadroya dahil edilmişti.

sport-preview-suib-1-1-1.jpg

KURALLAR GEREĞİ MAÇA ÇIKTI

15 kişilik maç kadrosunun 16 yaşındaki bir diğer oyuncu Kert Miltop ile birlikte en genç oyuncusu olan Lauri Suup mecburi olarak sahaya sürülmüştü.

Estonya Ligi’ndeki kurallar nedeniyle her kulüp maçlara çıktığı ilk 11’inde altyapıdan iki oyuncuya yer vermek zorunda.

Bu kural gereği ilk 11’de sahaya çıkan altyapı oyuncusu Lauri Suup 13 saniyede kulübeye dönerek futbol tarihine geçti. Levadia Tallinn takımı maçı 2-1 kazanırken rakip Kalju’da Lauri Suup dışında 90 dakika boyunca değişiklik gerçekleşmedi.