Bir gece ansızın gelebilir miyiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " ...Bir gece ansızın gelebiliriz" diyor ki biz de bu konuda bazı örnekler verelim.

Gelebiliriz tıpkı Amerika'nın ve dünyanın hiç de beklemediği bir gece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1974'te Kıbrıs'a askeri harekât yaptığı gibi.

Gelebiliriz tıpkı merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1992'de Kandil'e yaptığı gibi.

Gelebiliriz tıpkı Türkiye'nin ilk kadın Başbakanı Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 35 bin asker ile 1995'te Kandil'e yaptığı ve PKK Haftanin kampı dâhil tüm kamplarının yerle bir edildiği harekât gibi.

Evet, bu üç önemli askeri harekât için övünç duyarak, "bir gece ansızın gelebiliriz" diyebildik.

Gelebiliriz tıpkı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde 2015 yılında Suriye sınırları içindeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun, uluslararası hukuk temelinde anlaşmalarla kayda geçirilmiş Türk toprağından IŞİD tehdidinden koruyamayarak sınırımızdan 37 kilometre uzaklıktaki Münbiç ilçesinin Karakozak köyünden sınırımıza yakın Eşme Köyü'ne kaçırılmasındaki gibi.

Maalesef koruyamadığımız Türk toprağından Süleyman Şah Türbesi ve Türk askerini kaçırma ayıbı olarak tarihimize geçmiştir.

Gelebiliriz tıpkı İran ve Rusya ile Astana zirvesinde yaptığımız anlaşma çerçevesinde İdlib'e gözlemci sıfatıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ni görevlendirdiğimiz gibi.

Ki bu harekât için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "bir gece ansızın gelebiliriz dedik, geldik" sözü yersizdir. Çünkü haberli, programlı, uluslararası bir anlaşmaya dayalı askeri harekâtımızdır İdlib operasyonu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi demeç ve hamleleri seçmen üzerinde etkili oluyor da muhalefet Erdoğan'ın söylemlerindeki çelişkileri ne yazık ki yeterince ortaya koyamıyor.

Öncelikle şu sorumu hatırlatmak gerekiyor.

IŞİD ve PYD/YPG Türkiye için tehdit de PKK tehdit değil mi?

Okurlarımız bu konudaki yazımı hatırlarlar.

AKP iktidarı çözüm süreci öncesinde ve sonrasında Kandil'e, Kuzey Irak'a PKK terör örgütü kamplarına neden hiç kara harekâtı yapmadı?

Yapamadı mı?

Çözüm süreci gibi büyük bir siyasi hata sonrası neden PKK'nın Kuzey Irak'taki terör yuvalarına yönelik askeri kara harekâtı yapılmadığını öğrenmek elbette hakkımız.

Ve tabii yapılmasını istemek de hakkımız.

Bir gece ansızın gidilmesi gereken öncelikli hedefin Kandil ve tüm PKK kampları olması şarttır.

Yazarın Diğer Yazıları