'Bir hain nasıl yetiştirilir?' yazısı kimin?

Türk''e saldırarak Nobel Edebiyat Ödülü''nü alan O. Pamuk hakkında çok şey yazıldı ve tartışıldı.
Geçmişte biz de sık yazdık. Adam dünyada virüsün yayılmasını fırsata çevirip "veba" üzerinden bir roman yayınladı. Belki bir "dış mihrak"tan ödül beklediğinden olacak yeni kitabında M. Kemal Atatürk üzerine geliyor.
Bu satırlarımızın "nefret"le ilgisi olmadığını peşin belirteyim. "Nereden çıktı bu?" demeyin!
Ülkemizde "Nefret söylemcisi" yaftası takmış gruplar var. Ara ara raporlar yayınlarlar ve bu raporlarında bizim de ismimiz geçer. Güya biz, bir milletten veya kişilerden bahsederken nefret dili kullanırmışız.
Bir yazımda "Belli çevreler, bizi ''nefret suçu'' çerçevesine sokmak ister. Ben de nefret suçunun genel tarifinde belirtildiği gibi, ''Kişinin ırkı, dini, engellilik durumu, etnik kökeni ya da cinsî tercihi''ne karşı peşin hüküm bulabilirler mi?" diyorum. ("Nefret suçunu işleyenler kimler?!", Yeniçağ, 21 Ocak 2021)
Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu''nun editörlüğünü yaptığı "Nefret Söylemi ve/veya Nefret Suçları" kitabında, olmayan yazımdan bahsedilerek suçlanıyorum meselâ.
Gazeteci olarak ırk, din, dil ayırt etmeden çok insanla görüşüyor, söylediklerini yazıyor, gerekirse yorumluyoruz. Yemen, Yunanistan, İsrail-Filistin, Sırbistan, Çeçenistan dâhil 28 ayrı ülkede röportajlar yaptığımı belirteyim. Yazdıklarımın hiçbirinde "nefret"in "n"sini bulamazsınız.
Benim iki büyük çocuk üniversitede, biri uluslararası ilişkiler, diğeri hukuk dallarında dersler veriyor. Onlara söyledim. Beni "nefret söylemi" içine sokan raporları, yazıları toplayın, bu isnatların Türkiye''de ve diğer ülkelerde cezaî müeyyidesi nedir, bakın dedim. Diğer hukukçu arkadaşlarla da bunu konuşacağım. Mesele şahsî değil; çok kişi böyle suçlanıyor. Meydan boş bırakılmamalı. İnsanın kendi toprağını, kendi değerlerini sahiplenmesini, millî hassasiyetlerini "suç" göstermek istiyorlar. Mesele budur.
Başta yazdığım gibi Orhan adlı romancının yine tartışıldığından bahsettik. Biz de tartışmalara yer verdik. Bu tartışmalar sırasında Attilâ İlhan''ın olduğu belirtilen bir yazıdan da alıntı koyduk.
"Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı", Attilâ İlhan''ın böyle bir yazısı olmadığını belirten şu açıklamayı gönderdi:
"Merhaba Arslan Bey, / Köşenizde 22 Nisan 2021 tarihinde Attila İlhan''a ait olduğu iddia edilerek yayınlanan linkteki yazıya Attila İlhan''ın eserlerinde ya da kendisine ait herhangi bir yazılı matbu kaynakta rastlanmamıştır. / Bu yazı ile ilgili internet ortamı hariç yazılı matbu kaynağınız varsa belirtmenizi aksi halde Attila İlhan''a ait olmayan bu yazıyla ilgili tekzip yayınlamanızı rica eder sağlıklı günler dileriz. / Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı".
Attilâ İlhan imzasıyla internette dolaşan Orhan''ın Türk''e hücumuna dair "Bir hain nasıl yetiştirilir?" başlıklı yazının ilk nerede çıktığını araştırdım ama bulamadım. Çok yerde kullanıldığı için ben de köşeme taşıdım.
İnternette dolaşan bu yazıyı ilk kullanan nereden aldığını açıklamadır.
 
Ünlü romancımız Emine Işınsu Öksüz uzun süredir rahatsızdı. Dün dar-ı bekaya göçtü. Allah gani gani rahmet eylesin. Eşi Prof. Dr. İskender Öksüz Bey''e ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Sevimli haber sunucumuz Teoman Alili''yi koronadan kaybettik. Uzun süredir Ulusal Kanal''daydı. Program için gittiğimizde yakın ilgili olduğu Balkanlardan bahsetmiştik. Allah rahmetini esirgemesin.
 
 
 
 

Yazarın Diğer Yazıları