Bir ilimizde daha harita kıpkırmızı. Durum hiç iyi değil 

Bir ilimizde daha harita kıpkırmızı. Durum hiç iyi değil 
Türkiye’de korona virüs salgınında vaka sayısı 30 binin üzerine çıkarken, vaka sayısındaki artış sadece büyükşehirlerde devam etmiyor. Hayat Eve Sığar uygulamasına göre, Zonguldak’taki vaka artışı korkutan boyutlara geldi.   

Zonguldak'ta günlük 800'lere ulaşan vaka sayılarının ardından korona virüs vakası artışı Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasına da yansıdı. 

 mdmqobwxh0qzohqjri-d-g.jpg
Kent genelinde artan vaka sayılarının günlük 800'lere ulaşmasının ardından yaşanan artış, HES mobil uygulamasına yansıdı. Özellikle son 15 günde kentin yoğun olan bölgelerinin neredeyse tamamı 'yüksek risk' anlamına gelen kırmızı renge boyandı. 

 mljed-vtgey7dfodvkcfmw.jpg
İlçelerde de vaka artışları HES uygulamasında dikkat çekti. Zonguldak Valiliği ve kaymakamlıklar, artan vaka sayılarının önüne alınan tedbirlerle geçmeye çalışıyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de 24 saat çalışarak salgının önüne geçmek için büyük mücadele veriyor. 

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kent merkezlerinde halkın maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları için sık sık uyarılarda bulunuyor.