Bir ismi daha görevden almaya hazırlanıyor

Bir ismi daha görevden almaya hazırlanıyor
Washington Post gazetesi, Trump'ın Adalet Bakanı Jeff Sessions'tan sonra İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen'i de görevden alacağını iddia etti.

Washington Post gazetesinin haberine göre ABD Başkanı Donald Trump bir ismi daha görevden almaya hazırlanıyor.

Beyaz Saray'daki adını vermek istemeyen 5 kişiye dayandırılan haberde, Trump'ın Nielsen'in performansından memnun olmadığı ve Meksika sınırındaki ABD silahlı kuvvetlerine yapacağı planlı bir ziyareti de iptal ettiği belirtildi.

Trump'ın danışmanlarına Nielsen'i değiştirmek istediğini, önümüzdeki hafta söylemesi bekleniyor. Nielsin'in yerine geçebilecek isimler arasında ABD Gümrük ve Sınır Koruması komiseri Kevin Mc­Aleenan ve Ulaştırma Güvenliği İdaresi ve Sahil Güvenlik Eski Yardımcısı David P. Pekoske öne çıkıyor. 

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'ndan bir yetkili "Beyaz Saray'ın yürütme organı deneyimi olan birini aday göstermesini umuyorum. Çünkü bu, iki yıl içinde dördüncü değişim olacak. Tecrübesiz ve yardıma ihtiyacı olan biri istediğimiz son şey" dedi. 

Ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Parti'ye geçmesiyle, ABD'de taşlar yerinden oynamış, seçimden saatler sonra Adalet Bakanı Jeff Sessions'ı kovan Trump'ın bir ismi daha görevden alacağı yönünde söylentiler çıkmıştı.

Çalışma arkadaşlarının verdiği bilgilere göre, Nielsen, bir süredir işinde mutlu değildi. Trump, Beyaz Saray'da gerçekleşen bir toplantıda Nielsin'in 43. ABD Başkanı George W. Bush zamanında çalıştığını ve güvenilirliğinden şüphe duyduğunu ima etmişti.