Bir karıncanın kafasını elektro mikroskobun altında gördünüz mü: Korkarsınız

Bir karıncanın kafasını elektro mikroskobun altında gördünüz mü: Korkarsınız
Bilim, birbirinden farklı görsellikleri insanoğlu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak bir karıncaya ait kafatası görüntüsü sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi.

Bilim dünyası, çeşitli konuları inceleyerek insanoğlu ile paylaşmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok hayvan ve bitkiye ait birbirinden özel görüntülere ulaşan bilimin son icraatı bir karınca ile ilgili oldu. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafta, karıncanın elektro mikroskobu ile elde edilmiş kafatası görüntüsü paylaşıldı. Söz konusu görüntü çok sayıda paylaşım ve yorum aldı.

ELEKTRO MİKROSKOP NEDİR

Elektron mikroskobu, elektron demetlerini görüntüleme sağlamak için kullanan ve ışık mikroskobu ile görüntülenemeyen daha küçük objelerin imgelenmesine imkân veren bir mikroskoptur. Virüslerin de dahil olduğu pek çok yapı veya mikroorganizmanın incelenmesine olanak sağlar. Elektronların yaydıkları ışınlarla bir objeyi bir milyon defa büyütebilmektedir. Elektromanyetik çubuklar mercekler yerine kullanılır, böylece 1 µm ve 10A büyüklüğünde cisimler ayırt edilebilir.

İşte karıncaya ait o görüntü:

1-046.jpegkarinca-kardes.jpg

İlgili Haberler