Bir kaşığı bile o hastalıktan kurtarıyor! Ayvayı tereyağı ile karıştırın, sonra da pişirip yiyin

Bir kaşığı bile o hastalıktan kurtarıyor! Ayvayı tereyağı ile karıştırın, sonra da pişirip yiyin
Sarı Meyveler Arasında en çok sevilenlerden olan Ayva her derde deva. Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir. Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını kesiyor.

Ulusalpost'un haberine göre, ayva bir çok hastalığa karşı etkili bir meyve. Yaz bittikten sonra ağaçlar dolup taşacak. Ayva öyle ki tadıyla farklı olduğu gibi faydalarıyla da oldukça farklı bir meyve. Soğuk Algınlığına karşı en etkili ilaç olan ayva sindirim sistemi içinde çok faydalı.

Enerji kaynağı olarak bilinen ayva ayrıca cildimize yararlıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kilo verme konusunda ise oldukça faydalıdır. Peki tereyağı ile birleşirse ne gibi faydası var.
İşte Herkesin bilmesi gereken o harika bilgi:

Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir. Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser.

Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır. Ayva kokusu kalp ve dimağı kuvvetlendirir. Ayva hoşafı yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir. Ayva varise karşı iyidir, yorgunluğu, bitkinliği giderir.

ayva.jpg