Bir kez daha sabah şerifleriniz hayrolsun. Bakan Koca İngiliz mutantının 81 ile yayıldığını açıkladı. Türkiye’ye uçuşlar 10 ay devam etmişti

Bir kez daha sabah şerifleriniz hayrolsun. Bakan Koca İngiliz mutantının 81 ile yayıldığını açıkladı. Türkiye’ye uçuşlar 10 ay devam etmişti
Türkiye’de korona virüs vakalarında yaşanan artış sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de mutasyon oranının yüzde 75’e ulaştığını ve ağırlıklı olarak İngiltere mutantı olduğunu belirtti. Mutasyonlu virüs vakaları artarken Türkiye’nin dış hatlarda PCR testi zorunluğu virüsün ortasından çıktıktan 10 ay sonra gerçekleşmişti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Türkiye’de korona virüs vakalarındaki artışı değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların artışını değerlendirirken Türkiye’de mutasyon oranının yüzde 75’e ulaştığını ve ağırlıklı olarak İngiltere mutantı olduğunu belirtti.

Koca konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Mutasyon her geçen gün artıyor. Bütün illerde mutasyon var. Ağırlıklı İngiltere mutantı söz konusu. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığın çok yüksek olması. Brezilya ve Güney Afrika varyantı da söz konusu. 2 vaka İstanbul bir İzmir’de var. Güney Afrika varyantı ise şu ana kadar 157 vakamız oldu. Mutant, varyant giderek arttığı, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor. Bu anlamda daha önemli olmaya başladı. Bu varyantın riskli dediğimiz hasta grubunda, olumsuz anlamda daha ciddi sonuçlar doğurduğunu biliyoruz. Bu nedenle riskli kişilerin korunması ve yakın temasların, mümkün mertebe önlenmesi... Ne zamana kadar? Aşı sürecinin bitimine kadar hiç olmazsa biraz daha gayret gösterelim...”

Korona virüs vakalarının Türkiye’de görülmeye başlandığı 2020’nin mart ayından tam 10 ay sonra Aralık ayında dış hat yolcuları için PCR testi gösterme zorunluluğu getirilmişti.

2020 Haziran ayı başlarında havalimanlarına mobil PCR testi istasyonları kurulurken, turistlerin ya da dış hat yolcularının test yaptırma zorunluluğu bulunmuyordu.

THY''nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
"Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya Türkiye aktarmalı olarak başka bir ülkeye yapılacak uçuşlarda, uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin yerel tarih ve saatleri ile 30 Aralık 2020 saat 00.00 itibarıyla, Türkiye''deki regülasyon gereği, uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz edilmesi gerekmektedir. 6 yaş altı yolcularımız için test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır."

İlgili Haberler