Bir konkordato talebi daha!

Bir konkordato talebi daha!
Türk Lirası'nın her geçen gün değer kaybetmesinin ardından konkordato başvuruları art arda geliyor. 1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, konkordato talebinde bulundu.

Turizm sektöründe 1950’li yıllardan bu yana faaliyet gösteren Alkoçlar, konkordato talep etti.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, geçen haftaki dava dilekçesinde, şirketin icra takipleri baskısı ile faaliyetlerini sürdürememe tehlikesi yaşadığı kaydedilerek, yaşanan nakit darboğazın geçici olduğu vurgulandı.

Haberde, 1400 yatak kapasitesi olan Kemer, Bodrum ve Alaçatı’daki 3 otelin işletmeciliğini yapan ve yüzde 100’ünün Ender Alkoçlar’a ait olan Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ adına, avukat Emre Ergenç'in şu sözleri yer aldı: 

"Başvuru ile tüm paydaşlar korunması amaçlanıyor. Bin 300 kişiye istihdam sağlayan şirketin devamlılığını sağlamak istiyoruz. Bankalar yüksek faizle dahi kredi kullandırmıyor. Bu nedenle geçici nakit sıkıntısı oluştu. Nakit akışını düzenlemek ve yeni sezona sorunsuz girebilmek için vadeli konkordato ile borçları yeniden yapılandırmayı talep ettik."

İlgili Haberler