Bir kritik açıklama da Erzincan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nden geldi. Emekli Amiralleri kınadılar

Bir kritik açıklama da Erzincan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nden geldi. Emekli Amiralleri kınadılar
Emekli amirallerin Montrö bildirisine AKP’lilerin ardından Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğü’nün de tepki göstermesi dikkat çekti.

Emekli amirallerin Montrö bildirisini hükümetin ''darbe'' çağrısı olarak görmesi tartışma yaratırken, bildiriye karşı açıklama yapan kurumlara Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğü''nün de girmesi dikkat çekti.

Kuvvet komutanlıkları, bakanlıklar, YÖK, üniversiteler, emniyet müdürlüklerinin ardından Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürlüğü de bildiriye tepki olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaştığı görselle “Biz buradayız! Devletimize, Milletimize, demokrasiye ve hükümetimize sonuna kadar sadık ve bağlıyız,” açıklamasında bulundu.

TARTIŞMALAR SONRASI TWEETİ SİLDİLER

Tapu ve Kadastro Erzincan 24. Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca ile Şube Müdürü Erkan Hancıoğlu’nun da takip ettiği Twitter hesabından yapılan açıklama sosyal medyada çok konuşuldu. Tartışmaların ardından tweetin silindiği görüldü.

İşte o paylaşım:

EMEKLİ AMİRALLERDEN BİLDİRİ

104 emekli amiral, Montrö tartışmaları ve ‘takkeli’ Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili bildiri yayımlamıştı.. Bildiride, “Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” denilmişti. 

Bildiride, Montrö’nün Türkiye’nin haklarını en iyi şekilde koruyan bir anlaşma olduğu kaydedilerek şu ifadelere yer verilmişti:

“Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir. Montrö, Türkiye’nin II. Dünya Savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. Bu ve benzeri nedenlerle, Türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.”

İlgili Haberler