Bir ömür boyu Türklük için...

Bir ömür boyu Türklük için...

Türk milliyetçiliğinin önemli isimlerinden Türk Ocakları Genel Sekreteri Yücel Hacaloğlu'nun anısına ölümünün 1. yıldönümünde armağan kitap hazırlandı. Türk Ocakları Ankara Şubesi Yayınları'ndan çıkan "Türklüğe Adanan Bir Ömür / Yücel Hacaloğlu" adlı kitapta sevenleri Hacaloğlu'nu anlattı. Kitapta Hacaloğlu ile yapılmış ve daha önce yayınlanmış söyleşilere de yer verildi. Yücel Hacaloğlu, 82 yıllık ömründe, olağanüstü geniş çevresinde, kimi için bir arkadaş, kimi için bir dost, ama bunların ötesinde aslında hep bir ağabey oldu. Arkadaş veya dost, en sonunda aklı selim sahibi olmasıyla; "Hele bir de Yücel ağabeye soralım" denen, akla gelen ilk isimlerden biriydi o. Zira her dara düşüldüğünde, başvurulacak ilk kişi olarak, gülümseyen gözleri ardında, her zaman yardıma hazır haliyle herkesin "Yücel ağabeyi" idi Yücel Hacaloğlu.

Sahip olduğu derin hayat tecrübesiyle, memleket ahvaline dair en teferruatlı ve girift konular, bu konularla dolaylı yahut doğrudan ilgili kişiler ve kurumlarla ilgili ilişkiler, memleketin neredeyse en ücra köy ve kasabaları hakkında kitap yazdıracak kadar bilgi sunabilecek nadir bilgi kaynaklarından biriydi. Bütün bunların ötesinde, hayatını baştan sona, Türk milleti ve bütün dünya Türklüğüne şamil Türk Dünyasının birliği ve dirliğine adamış, bu ideale göre tanzim etmiş, ilke ve disiplin sahibi tartışmasız bir dava adamıydı. Özel ilişkilerinde ne denli tevazu sahibiyse, memleket ve millet meselelerinde de en küçük bir gevşekliğe ve laubaliliğe tahammülü olmayan tavizsiz duruşa sahip bir "Türkçü" oluşu tesadüfi olmasa gerektir. Aramızdan ayrılışıyla cismen olduğu kadar, fikren de eksikliğini hissettirmektedir.

Türk Ocakları Ankara Şb. Yayınları

***

HAFTANIN KİTABI:

Öyle bir yolculuk ki

Araştırmacı yazar Uğur Yenidoğan, bulunuşuyla birlikte insanlık tarihinin yeniden yazılmasına yol açacak Göbeklitepe'yi "Güneşin Çocukları / Göbeklitepe'den Tarihe Bir Yolculuk" adıyla belgesel roman haline getirdi. İnsanlık tarihini binlerce yıl öncesine götüren Göbeklitepe tapınaklarını kimlerin yaptığı gizemini korurken bir yandan da düşündükçe hayal dünyasının kapılarını aralamayı başarıyor. Tarih ve arkeoloji bilimlerinin verilerini hayal dünyasıyla birleştiren bu romanla insanlık tarihine yolculuk yaparken öte yandan günümüzü anlamlandıracaksınız...

Nasıl insanlardı bu insanlar, bize benzer miydi?

Yoksa olağanüstü canlılar mı?

Nasıl yaşarlardı, neyle geçinirlerdi, toplumsal değerleri nelerdi?

Neden böyle bir tapınak inşa etmek istediler, bu tapınaklara sadece tapınak demek doğru mu?

Neye olan inancın tapınağını yaptılar?

Bu görkemli tapınağı inşa edip sonrasında gömüp gitmenin ardında ne olabilirdi?

ArkeoPera Yayınları Tel:(0212) 249 92 26

***

TRT'deki "cemaat" işgali

FETÖ'nün TRT yapılanmasına tanıklık eden, yapı üyeleri ile yıllarca hukuk mücadelesi veren ve ihanetlerini 17-25 Aralık darbe girişiminden önce kitaplaştırarak gündeme getiren bir TRT çalışanı Mustafa Aşçı'nın, o günden bu güne anılarından derleyerek kaleme aldığı "Makam Hırsı-zı" adlı kitapta, TRT'deki FETÖ yapılanmasının liderine yapılan sıra dışı kayırmacılığın hikâyesi anlatılıyor.

Bürokrasimizin en önemli hastalıklarından "makam-mevki sevgisi" ve "adam kayırmacılık" konularına vurgu yapılan, tamamen kamu yararı gözetilerek kaleme alınan kitap, FETÖ'nün TRT yapılanmasına ilişkin kamuoyunda merak edilen birçok soruya da cevap niteliği taşıyor. Kitaptaki konu başlıklarından bazıları şöyle: *Çiftlikteki elektrik kaçağı: Türkiye Rant Televizyonu *TRT imamı sırra kadem bastı. *İbrahim şahin-Mustafa Varank telefon görüşmesi *Parelel çetenin dinleme listesindeki ayrıntı *TRT Genehl müdürü açığa alındı mı? *40 müfettişten 32'si FETÖ'cü *TRT'nin FETÖ'cü ekran yüzleri *Cümbür cemaat kadrolaşma hareketi *Haber kaynakları FETÖ'ye teslim edildi *O günden bugüne ne değişti?

Baysad Yayınevi