Bir önceki 1000 TL yardıma Ferrari, Audi, Mercedes sahipleri başvurmuştu, bu seferki yardıma hangi zenginler başvurdu?

Bir önceki 1000 TL yardıma Ferrari, Audi, Mercedes sahipleri başvurmuştu, bu seferki yardıma hangi zenginler başvurdu?
Salgın sürecinde ekonomik zorluk çeken vatandaşlara devlet tarafından yapılan 1000 TL sosyal yardım başvurularında sona yaklaşılıyor. Önceki yardımlar sonrası Bakan Selçuk’un “Sosyal yardıma Ferrari, Audi ve Mercedes’i olanlar da başvurdu” sözlerini hatırlayan vatandaşlar 3.faz yardımlara hangi zenginler başvurdu? 4.faz 1000 TL sosyal yardımlar başlayacak mı? sorularının cevaplarını merak ediyor.

Korona virüsle mücadele kapsamında ekonomik zorluk çeken vatandaşlara devlet 1000 TL soysal yardım desteği veriyor. 1 ve 2.faz yardım ödemeleri gerçekleşirken şu an ihtiyaç sahibi vatandaşlardan 3.faz sosyal yardım başvuruları alınıyor. 1. ve 2. faz sosyal yardım ödemelerinden sonra gözler 3.faz sosyal yardımların sonuçlarına çevrilirken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamaları akıllara geldi.

“FERRARİ, AUDİ, MERCEDES SAHİPLERİ BAŞVURDU”

Bakan Selçuk, Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi’ye yaptığı açıklamada, “1. ve 2. fazdan yararlananlara 1000 lira destek verdik. Onlar 3. fazda değerlendirilmeye alınmayacak dedik. 1000 liralık yardıma başvuruda Ferrari sahibi olup müracaat edenler oldu. Audi’si, Mercedes’i olan, üzerinde mülkiyet görünenlerden müracaat edenler oldu. Sadece lüks marka araç sahipleri değil, bazı hanelerin başvuruları arasında da benzer durumlar tespit edilmiş.

“BİZ O FERRARİ’Yİ DE REDDETTİK”

Başvuruları hane bazlı değerlendiriyoruz. Kimi başvurularda görüyoruz ki hanedeki diğer kişilerin üzerinde kayıtlı yüklü miktarda mal varlığı var. Mesela bir başvuruda birinin üzerinde yüz tane büyükbaş olduğunu gördük. 'Yüz büyükbaşı olana yardım verince bu kamu vicdanını zedeler. Biz o Ferrari’yi de reddetmişiz. Kamu vicdanını yaralayacak durumların önüne geçmek için yoğun gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

3.FAZ YARDIMLARA HANGİ ZENGİNLER BAŞVURDU?

Bakanın Ferrari, Audi, Mercedes sahiplerinin de 1000 TL’lik sosyal yardıma başvurduğunu söylemesi 3. Faz sosyal yardımların sonuçlanmasına az bir süre kaldığı bu süreçte vatandaşların “3. faz sosyal yardımlara hangi zenginler başvurdu? sorusunu sormasına neden oldu. Ayrıca vatandaşlar 4.faz 1000 TL sosyal yardımlar açılacak mı? sorusunu merak ederken bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 3. Faza başvuranların maddi durumuna ilişkin açıklamanın ise başvuruların sonuçlanması sonrası açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler