Bin liralık yardıma başvurdu, mal varlığı şaşkına çevirdi, Ferrari sahibi de başvurmuştu

Bin liralık yardıma başvurdu, mal varlığı şaşkına çevirdi, Ferrari sahibi de başvurmuştu
Korona virüsle mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal yardımlara başvururken en çok merak edilen sorular arasında Sosyal yardım sonuçları açıklandı mı? 1000 TL pandemi yardım sonuçları? soruları en çok arananlar arasında yer aldı. Bir önceki yardıma Ferrarisi olanın başvurması konuşulurken bu seferki yardıma 10 arabası ve dubleks dairesi bulunanlar başvurdu.

İstanbul’da özellikle risk grubundakilerin 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerine yaptıkları bütün başvurular, 22 Mart’tan bu yana 39 ilçedeki Vefa Sosyal Destek Grubu iletişim merkezlerine yönlendiriliyor. Bunlar arasındaki Avcılar Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu’nda da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ın yanı sıra Müftülük, Milli Eğitim, Emniyet Müdürlüğü’nden görevliler çağrıları yanıtlıyor. Avcılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfı Müdürü Bilal Yıldız, ilçedeki 10 mahallede ayrıca 2’şer personel ve 1’er araç ile hizmet verdiklerini, son 1 ayda 48 ilaç, 256 gıda kolisi ve 1850 alışveriş isteğini karşıladıklarını, çağrıları günün her saatinde karşıladıklarını söyledi.

vefa-destek-hattina-sasirtan-basvurular-10-araci-olan-da-dubleks-dairesi-olan-yardim-istemis-7242-dhaphoto1.jpg
ŞAŞIRTAN BAŞVURULAR

Vakıf Müdürü Bilal Yıldız, başvurular arasında en çok varlıklı kişilerden gelen yardım isteklerinin kendilerini üzdüğünü ve gereksiz meşgul edildiklerini  belirterek şunları söyledi:

vefa-destek-hattina-sasirtan-basvurular-10-araci-olan-da-dubleks-dairesi-olan-yardim-istemis-7242-dhaphoto2.jpg

“Maalesef başvuranlar arasında en düşüğü 2016 model olan 10 arabası bulunandan, asma katlı dükkanları, dubleks daireleri, yazlıkları olana kadar bazı kişiler var. Hatta aynı aileden 4 ayrı başvuru yapanlar da bulunuyor. Bunlar, ‘Başvurularımız ne oldu? diye sorabiliyor, sistemi kilitliyorlar. Bunlara cevap vermeye utanıyoruz. Ciddi suistimal girişimindeler. Bazıları birileri süreci kilitlemeye çalışsa da bunlara en iyi biçimde cevap veriyoruz. Sistemi kilitlemelerine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar.”

vefa-destek-hattina-sasirtan-basvurular-10-araci-olan-da-dubleks-dairesi-olan-yardim-istemis-7242-dhaphoto4.jpg
Avcılar’daki Vefa Hattı’nda çalışanlar arasında Tahtakale Mahallesi Hicret Camii İmamı Ramazan Akyıldız, Cihangir Mahallesi’ndeki İGS Süleyman Çelebi Camii Görevlisi Sezgin Soysal, bir ortaokulun müdür yardımcısı, Emniyet bekçisi de bulunuyor.

vefa-destek-hattina-sasirtan-basvurular-10-araci-olan-da-dubleks-dairesi-olan-yardim-istemis-7242-dhaphoto3.jpg

KAPIYA TESLİM

Bu arada, Avcılar’daki Vefa Grubu’na gelen çağrılardan biri olan Mustafakemal Paşa Mahallesi’nde oturan koronavirüs karantinasında bulunan bir ailenin isteği gıda kolisi, ekmek ve su görevliler tarafından evlerine götürülerek teslim edilirken ayrıca bayram çikolatası da verildi. Aile üyeleri, yapılan yardıma teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?

Bir önceki yardıma başvuranları açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ferrari, Mercedes, Audi sahibi kişilerin 1000 TL'lik Pandemi yardımına başvurduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler