Bir özel okulda daha öğretmenler ders bıraktı!

Bir özel okulda daha öğretmenler ders bıraktı!
Doğa Koleji'nin ardından İstanbul Ümraniye'deki Farklı Model Okulları'nda da öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesi nedeniyle eğitim- öğretimin durduğu öğrenildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Türkiye'nin gündemine oturan Doğa Koleji'ndeki öğretmenlerin ders bırakma eyleminin ardından, bir özel okulda daha öğretmen maaşlarının ödenmemesi nedeniyle eğitim-öğretim durma noktasına geldi.

İstanbul Ümraniye'deki Farklı Modeller Okulları'nda maaşların ödenmemesi nedeniyle 7 öğretmenin ders bırakma eylemi gerçekleştirdiği ve 3 gündür derslere girmediği öğrenildi.

Toplamda 35 öğretmen ve 226 öğrencinin bulunduğu okulda, öğretmen maaşlarının bazı aylar hiç ödenmediği, bazı aylarda ise kısmi şekilde ödendiği belirtilirken, 3 gündür yaşanan ders bırakma eyleminden velilerin henüz haber olmadığı ifade edildi. Kısmi ödemelerin ise, okul yönetiminin seçtiği öğretmenlere yapıldığı öğrenilen okulda, önümüzdeki günlerde ders bırakma eylemine katılacak öğretmen sayısının artabileceği kaydedildi. 

OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Okul yönetiminden yapılan açıklamada ise, konunun doğruluğundan emin olunmadan haber yapılıyor olmasının ciddi derecede üzücü olduğu ve sektörün genel anlamda bir sıkıntı yaşadığı belirtilerek, "Farklı Model Okulları olarak okulumuzda derse girmeme gibi bir durum söz konusu değildir." denildi.