Bir patates üreticisi tarlasından isyan etti: Rakamları tek tek açıkladı

Bir patates üreticisi tarlasından isyan etti: Rakamları tek tek açıkladı
Nevşehir'de patates üreticisi olan İYİ Parti İlçe Başkanı Erol Güven: "Geçen yıl 18 bin gelen fatura 80 bin olmuş. Geçen yıl 50 TL olan ilaç 400 TL olmuş. Verimde sorun yok ama elektirik fiyatlarını mecburen yansıtmak zorundayız"

Vatandaşlar her gün art arda gelen zamlar sebebiyle isyan etmeye devam ediyor.

İşte aynı zamanda Nevşehir Derinkuyu''da patates üreticisi olan İYİ Parti İlçe Başkanı Erol Güven''in İYİ parti kurucularından Ahmet Erdemli''ye yaptığı açıklamalardan önemli başlıklar;

"İlaç geçen yıl 50 liraydı bu yıl 400 TL"

Şu ana kadar mahsüllerimiz iyi. Maliyetlerimiz yüksek. Suyumuz var ama elektrik paramız yok. Elektriklerle taşıdığımız için. Ayda 70- 80 bin lira geliyor. Biz bunu 6 ay boyunca ödeyeceğiz. Geçen yıl aylık 18-19 bin ödüyorduk. Gübre çok pahalı. Geçen yıl 2- 2,5 arasındaydı bu yıl 12,15 arasında. 1 litre ilaç geçen yıl 50 liraydı bu yıl 400 TL. 8 kat arttı. 50 dekar için 250,300 kilo ilaç kullnıyoruz. Hastalığa yakalanmamaları için. Ben siyasetçiyim diye söylemiyorum. Bu ülkede yaşıyoruz ve ülkedeki insanlar aç kalmasın diye uğraşıyoruz.

"İktidar isterse yapar"

Patatesin maliyeti de yüksek.5,5 -6 lira oldu. Giderlerinden dolayı. Çok akafi düşmedi. Akaryakıtı litre fiyatı 2,5 litre gibi bir fiyat. Patatesin fiyatı 5 liranın altına düştüğü anda çiftçi artık kimse patates ekmez. Siz yine 10 liraya yiyeceksiniz. İktidar isterse yapar. Mazotun, gübrenin, elektriğin ücretini aşağı çeker.

İlgili Haberler