Bir şampiyonluk için sadece 7,7 milyon lira harcadılar

Bir şampiyonluk için sadece 7,7 milyon lira harcadılar
İspanyol devi Real Madrid’in 3 yıl üst üste kazandığı Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunun maliyeti şaşkınlık yarattı. Eflatun beyazlılar, transfer transfer döneminde yüz milyonlarca euro harcayan rakiplerinin aksine son 3 sezonda 10 milyon pound harcadı.

Son yıllarda oyunculara harcadığı paralar ile gündeme gelen PSG, Manchester City, Manchester United ve Barcelona gibi dünya devleri hayal ettikleri Şampiyonlar Ligi kupasına bir türlü kavuşamadı. 2015-18 seneleri ve oyuncu satışları baz alındığında bu kulüplerin aksine Real Madrid tarih yazmayı başardı.

3 senelik Zinedine Zidane yönetiminde sadece 10 milyon Pound (84 milyon TL) zarar eden Eflatun-Beyazlılar, üst üste 3 kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmeyi başardı. Los Galacticos, bu süre içerisinde transfere milyonlar harcamak yerine elindeki yıldızları ve altyapıdan çıkardığı isimleri kullandı.

84 milyon TL harcama ile 3 kez Devler Ligi’nde mutlu sona ulaşan Real Madrid’in başarıları sadece bununla sınırlı kalmadı. Başkent temsilcisi, 3 sene içerisinde 1 İspanya La Liga, 1 İspanya Süper Kupa, 1 Kral Kupası, 2 UEFA Süper Kupa ve 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası ile toplamda 11 kupaya ulaştı. Yani Eflatun-Beyazlılar’ın kazandığı her bir kupanın maliyeti 910 bin Pound’a (7.7 milyon TL) denk gelmiş oldu.