Bir tek siz akıllısınız!

İçişleri Bakanı diyor ki, "HDP denilen parti, PKK'nın siyasi koludur. Net ve açık söylüyorum. Bir siyasi parti değildir…"

Bu durumda 'siyasî parti görünümlü terör örgütü' hakkında işlem yapmak ve onu kapatmak tabii ki Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne düşüyor!..

İçişleri Bakanı'nın buradaki görevi sadece enformasyon sağlamamak, kamuoyunu bilgilendirmek!..

Ayrıca, Milli Piyango İdaresi'ne de dâvâ açmak gerekiyor… O da Hazine'den siyasî partiler için her yıl aldığı yardımın 100 milyon lirasını bir terör örgütüne aktarmaktan!..

'Terör örgütüne yardım ve yataklık' yapanı yakalayıp hapse atması gereken bir devlet, bu hesaba göre o terör örgütüne bizzat kendisi 'yardım ve yataklık' yapıyor!.. Sağ olsun kül yutmaz İçişleri Bakanı, görev alanına girmemesine rağmen duyarlı bir devlet adamı olarak bunun izini sürüyor ve ifşa ediyor!..

Şimdi Sülün Osman ya da Selçuk Parsadan çapında bir dolandırıcı arıyoruz… Bulsak da, şu devletin parasını iç etmiş HDP'den 'dolandırma yöntemi'yle o parayı geri alsak!.. Kamu otoritesi, o parayı kendi eliyle teröriste teslim etmiş olsa da biz 'yerli ve millî' bir tokatçı vasıtasıyla intikam alabiliriz!..

Artık teröristlere 'Bul karayı-al parayı' mı oynatırlar, sigaralara halka mı attırırlar yoksa 'Kandil'de sıkılmadınız mı? Size Uludağ'dan devre mülk ayarlayalım mı?' derler, kendi takdirlerine kalmış!..

***

Küçük ortak Antalya'dan sesleniyor: "Teröristlerin Antalya'daki otellerde yuvalanmasını milli güvenlik tehdidi sayıyoruz…"

Bizler, "Dağlarda terörist kalmadı" diyen yetkililere inanıyor ve seviniyorken, bu çok ciddi istihbaratla sarsıldık!.. Anlaşılan o ki dağdan inen teröristler otelleri kuşatmış, kiminin de içinde sızmış durumda!..

Öncelikle bu istihbaratı zamanında alamayan ve görevini ihmal eden TRT Yurttan Sesler Korosu'nu derhal kapatmak, yöneticilerini de tutuklamak gerekiyor!..

'Otel teröristleri'yle mücadele, bölge, turizm bölgesi olduğu için Turizm Bakanlığı'na düşer!.. Bu amaçla Bakanlık en kısa zamanda denizaltı, tank, top, tüfek, füze gibi araçlarla donatılmalıdır!..

Ayrıca, rezervasyon yapıp da açıkta kalacak, odalarında teröristleri görünce çok sinirlenecek olan turistlerden de yardım alınmalı, teröristlerle çatışmanın yaşanacağı ateş hattına ilk onlar sürülmelidir!..

Beka işine onları da ortak edelim!.. Adrenalin arayan Rus, Alman ve Hollandalı turistlere de iyi gelecektir bu uygulama!..

***

Bir de Ankara Belediyesi'ni Mansur Yavaş'ın kazanması durumunda 20 bin teröristin işe alınacağı istihbaratı gelmişti Özhaseki'den…

Terörist merörist! O nasıl lâkırdıydı öyle!.. Daha önce kendilerine 'gerilla' diyen Özhaseki'nin bu incitici üslubu gerçekten hiç yakışmadı!.. Oysa bir zamanlar ne kadar naziklerdi birbirlerine karşı!..

Biz daha önce su saatlerini, su samurları veya su aygırları okuyacak zannederken, teröristlerin okuyacağını öğrenince gerçekten ürktük!.. Listeleri yapılan bu kadar terörist ne zaman toplaşmış, nerede birikmiş, kim organize etmiş? Eh bunun hesabını da, şimdiye kadar gereğini yapmamış olan Türkiye Langırt Federasyonu'ndan her kim sormaz ise namerttir!..

***

Su uyur düşman uyumaz… Bakın bizler de uyumuyoruz… İçişleri Bakanı geçtiğimiz hafta Şanlıurfa ve Adıyaman'da Saadet Partisi ile PKK'nın ittifak yaptığını açıkladı…

İnsan bir yandan seviniyor tabii!.. İyi ki bütün bunlar bizim ülkemizde olmuyor!.. Gerçi bizde olsa anında yakalarız da, yine de düşman başına!..

Bildiğiniz gibi Şanlıurfa ve Adıyaman bizim 'iç işimiz' değil!.. Çünkü bu iki il misak-ı millî sınırları dışında!.. Şanlıurfa, arada bir Anadolu'yu ziyarete gelse de aslında Yemen sınırları içinde yer alıyor!.. Adıyaman ise Nijerya'da!.. Bu illerde belediyeyi kazanmak için PKK'yla işbirliği yapan Saadet Partisi de zaten BAAS'ın devamı!.. Bizimle uzaktan yakından ilgisi yok yani!..

***

Bu arada bir sırrı paylaşmak istiyorum… Bizde yeni sistemle birlikte galiba 'eş başkanlık' gibi 'eş bakanlık' türünden bir makam ortaya çıktı… 19 Mart 2019'da, yani bir hafta önce Antalya'da konuşan ve başarıyı vurgulamak için "6 aydır dağlarda terörist arıyoruz ama bulamıyoruz" diyen kişi de başka İçişleri Bakanı!..

Teröristler dağlarda yok ama şehirlerde, otellerde, partilerin listelerinde var!.. Bu seçimi yerel seçim zannediyorduk… Meğer ne seçimmiş böyle!.. Kafalar bu kadar mı karışır? 

Yazarın Diğer Yazıları