Bir türlü bitmeyen Sabiha Gökçen metrosu için İYİ Partili Ali Kıdık'tan çarpıcı iddia

Bir türlü bitmeyen Sabiha Gökçen metrosu için İYİ Partili Ali Kıdık'tan çarpıcı iddia
İYİ Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşım için yapılan metro hattıyla ilgili bilinçli bir şekilde ertelendiği iddiasında bulundu.

Bir türlü bitmeyen Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı'nda çalışmalar devam ederken İYİ Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık’tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

İhalesi Şubat 2015'te gerçekleştirilen çalışmalarına Mart 2015'te başlanan hattın açılışı için yıllar içinde değişiklikler yaşanırken, son olarak 2021 yılının sonunda açılacağı açıklandı. 

'İBB YATIRIMI DEVİR ALMALI"
Ali Kıdık, metro hattının bilinçli bir şekilde engellendiğini belirttiği paylaşımında, “Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım bilinçli bir şekilde engelleniyor. 2021 Aralık ayında bitmesi gereken metro inşaatı kabası yüzde 85 bitti. Elektro mekanik yüzde 35, 15 bin metre rayın 5 bini bitti. 6 ay deneme sürüşü düşünün hesap ortada. İBB yatırımı derhal devir almalı” ifadelerini kullandı.

korgjer.jpg

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI PENDİK METRO DURAKLARI

Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik metro istasyonları; Sabiha Gökçen Havalimanı -Sanayi -Bağlar -Yayalar - Dumlupınar - Hastane - Kaynarca Merkez - Pendik olarak hizmet verecek.