Bir yanda çatısı akan okul diğer yanda yüzde 177 artan kamunun taşıt kiraları

Bir yanda çatısı akan okul diğer yanda yüzde 177 artan kamunun taşıt kiraları
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir ilkokulda müdür olarak görev yapan Ejder Kısaoğlu, çatısı akan okulun tamirat masraflarının yüksek olmasını gerekçe göstererek hafta sonları okulun çatısını onardı.

Kadirli Mehmet Akif Ersoy İlkokulunun müdürlüğünü yapan Ejder Kısaoğlu, çatının su sızdırması üzerine tamiratı için arayışa girdi. Masrafların çok fazla çıkması sebebi ile kendi imkânlarıyla hizmetlilerle birlikte çatı tamir edip, sınıfların duvarlarını boyamaya karar verdi.

30 yıllık öğretmenlik kariyeri boyunca devlet kaynaklarının kullanılmasında azami özen gösterdiğini kaydeden Kısaoğlu, müdür olarak görev yaptığı Kadirli Mehmet Akif Ersoy İlkokulunun çatısının akmasıyla tamirat için arayışa girdiğini belirterek, "Taşın altına elimize koymak istedik. Yaptığımız değerlendirme sonrası 15 bin liraya yakın masraf çıktı. Biz de kendi işimizi kendimiz yapmaya karar verdik. İki hizmetli arkadaşımızın desteğiyle yaklaşık bin 500 lira gibi bir masrafla işleri bitirdik" dedi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve bir önceki yıla göre yüzde 177 oranında artarak 577 milyon Türk lirasına yükselen ‘’Kamu taşıt kirası’’ gideri hatırlatan bazı sosyal medya kullanıcıları, Kısaoğlu’nun yaptığının ‘’İtibarlarından tasarruf’’ etmeyenlere örnek olması gerektiğinin altını çizdiler.

Kamu kurumlarınca kullanılan taşıtların maliyetine değinen CHP milletvekili Gürsel Tekin, "Kamunun taşıt kirası gideri yüzde 177 artışla 537 milyon 706 bin TL'ye çıktı" diyerek son yıllardaki artışa dikkat çekmişti. Ayrıca sözlerine: "Bazı taşıt ihalelerinde yerli üretim oranı yüzde 50'nin altında kalınca, ithal araçların ön camlarını değiştirerek oyun oynanıyor. Böylece yüzde 15 de cebe atılıyor. Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2006 yılında kamunun taşıt kirası gideri 193 milyon 789 bin liraydı. Geçen yıl bu tutar yüzde 177 artışla 537 milyon 706 bin liraya çıktı. Sadece bu yılın ocak ayındaki kiralık taşıt gideri 26 milyon 706 bin lira oldu. Bu harcamaya alınan taşıtlar dâhil değil" diye devam etmişti.

İlgili Haberler