Van'da sel felaketi. Genç kadının mucize kurtuluşu

Van'da sel felaketi. Genç kadının mucize kurtuluşu
Van Başkale'de sağanağın ardından sel felaketi meydana geldi. Sel nedeniyle onlarca hayvan telef olurken 5 ev yıkıldı, 30 ev hasar gördü. Selde bir mucize yaşandı. Tek geçim kaynağı olan ineğini kurtarmak için sulara kapılan Kader Yurtseven akrabaları tarafından mucizevi şekilde kurtarıldı.

Tek geçim kaynağı ineği kurtarmak için canını tehlikeye attı

 Van''ın Başkale ilçesinde sağanağın ardından oluşan sel nedeniyle 5 ev yıkıldı. İlçeye 60 kilometre uzaklıktaki Esenyamaç Mahallesi''nde sağanak sele neden oldu. 5 evin yıkıldığı mahallede suya kapılan Kader Yurtseven, akrabaları tarafından kurtarılma anı, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Yurtsever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlarını toplamaya çalışırken sel sularına kapıldığını söyledi. Tek geçim kaynakları olan ineği selde kurtarmak için canını tehlikeye atan Kader Yurtseven kardeşimizin babası cezaevinde, 8 kardeşler. Ev, ahır ve inekleri sele kapıldı. Çok zor anlar yaşadığını belirten Yurtsever, "Her şeyimiz gitti. Babam da cezaevinde, burada değil." dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Asım Solak, evleri hasar gören ailelerle görüştü. Evleri yıkılan ailelerden 3''ü, ilçe merkezindeki pansiyona yerleştirildi. AFAD ekipleri selden etkilenenlerin ihtiyaçları için çadır kurmaya başladı. Van Büyükşehir ve Başkale Belediyesi ekipleri de iş makineleriyle kapalı yolları açarak evlerin önünde biriken çamur yığınlarını temizliyor.

İlgili Haberler