Bir yıldız doğuyor. İşte Boğaziçi’ne atanan rektör Melih Bulu’nun efsanevi cümleleri

Bir yıldız doğuyor. İşte Boğaziçi’ne atanan rektör Melih Bulu’nun efsanevi cümleleri
Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor. Birbirinden ilginç açıklamalarıyla atandığı günden beri gündemden düşmeyen Bulu’nun açıklamaları sosyal medyada trendler arasında yer alıyor.

Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Atama kararı sonrası Bulu öğrenciler tarafından protesto edilirken Bulu’nun gerek Habertürk ekranlarında Veyis Ateş’e yaptığı açıklamalar, Boğaziçili öğrencilerle karşılıklı diyalogları ve Cüneyt Özdemir’in canlı yayınında kullandığı ifadeler gündem oldu.

“HARD ROCK, METALLİCA DİNLEYEN BİR REKTÖRÜM”
Bulu Habertürk’e katıldığı programda, Hard Rock, Metallica dinleyen bir rektör olduğunu ifade ederken “Bütün hocalar bunu soruyor. Boğaziçi kültürüne hiçbir şey yapmayacağım. Boğaziçi kültürüyle ilgili en ufak bir şey düşünmüyorum. Ama hocalarımızla mutlaka güncellemeler yapacağız” ifadeleri kullandı.

“REKTÖR İSTEMİYORUZ DİYORLAR GÜZEL”
Cüneyt Özdemir’in sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayına katılan Bulu’nun Özdemir ile arasında şu diyalog gerçekleşti:

Melih Bulu: Sesi duyuyor musunuz?

Cüneyt Özdemir: Ne diye bağırıyorlar şu an?

Melih Bulu: Rektör istemiyoruz diyorlar. Güzel.

Diğer taraftan Bulu, canlı yayında kendisini protesto eden öğrencilere rektörlük binasındaki odasından el salladı.

Kendisini protesto eden öğrencilerin arasına karışan Rektör Bulu’nun öğrencilerle arasında geçen diyaloglar ise şöyle:

Boğaziçi öğrencisi: Eğer başarılı olmamızı istiyorsanız, gidin istifa mektubunuzu yazın.

Melih Bulu: Tişörtün çok güzel.

Bulu bir öğrencinin “Utanmanız yok mu?” sorusuna ise el sallayarak karşılık verdi.

“İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ’Nİ KURDUM”

Boğaziçi öğrencisi: Kendi kişisel kariyerinizi, geçmişinizi ve konumunuzu savunamazken bizim 150 yıllık değerlerimizi nasıl savunacaksınız?

Bulu: İstinye Üniversitesi’ni kurdum.

“BENLE ÇAY İÇSELER SEVERLER”

Melih Bulu kendisini protesto etmek için devir teslim töreninde sırtlarını dönerek protestoda bulunan akademisyenler için “benle çay kahve içseler beni severler” ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ VEKİL BULU'YU YALANLADI
Habertürk Veyis Ateş’in programına katılan Melih Bulu, ''Aslında söyleyeceklerim insanları şaşırtacak ama ben siyasete ODTÜ de CHP’de, eski SHP’yi o zaman, belediye başkanı Ali Dinçer yardımcı istedi, öyle siyasete başladım" dedi.

Bulu'nun sözlerine yanıt veren AKP eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, '''Siyasal islamcılık böyle bir şey, her yalanı rahatlıkla söylerler" ifadelerini kullanarak Bulu'ya yanıt verdi.

İşbaşaran'ın açıklaması şöyle:
"Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Dinçer’e raporlar hazırladığını söyledi. Ali Dinçer 1977’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (SHP) seçildiğinde Melih Bulu Ankara/Kırıkkale’de ilkokula yeni başlamıştı.

Sonra baktı ki yalan ortaya çıkacak, bu defa da Ali Dinçer Milletvekiliyken ona raporlar hazırladım. Merhum Ali Dinçer ile 1991’de milletvekili seçildik. Melih Bulu o zaman ODTÜ 2. Sınıf öğrencisi. Yani, merhum Ali Dinçer gidip ‘Melih sen süper zekasın,gel bana çalış’ demiş.

İlgili Haberler