Birçok insan zaten mikroçip yutmuş gibi!

İnsanlara derialtı mikroçip takılması ile ilgili haberleri, bazı insanlar "komplo teorisi" zannediyor! Öyle ki, "zaten akıllı telefonlarla herkesi takip ediyorlar, çipe niye ihtiyaç duysunlar?" diye "akıl" yürütenler çıkıyor! Bu işler, öyle akıl yürütmeyle anlaşılamaz. Araştırmak ve öğrenmek gerekiyor!

Kaldı ki Türkiye'de bile bilim kurulu üyelerinden biri, ABD'de üretileceği söylenen "derialtı aşı"nın reklamını yaptı!

***

Bilimsel gelişmelerin ne boyutlara ulaştığından haberi olmayanlar, mikroçip yerleştirmekteki maksadın, insanı takip etmek değil, insanı doğrudan bilgisayara bağlamak, robot olarak kullanabilmek olduğunu düşünemiyor.

Mikroçip takılması için deri altı aşı da gerekmiyor artık… Bir ilaçla birlikte midenize giden maddelerle zokayı yutabilirsiniz!

O hapı yutmamak için de bilmek zorundasınız! Herkes hapı yuttuktan sonra yazsan ne olacak... Fakat şimdiden çok insan medya yoluyla hapı yutmuş olmalı ki her söyleneni komplo teorisi zannediyor. Birçok insan kitle psikolojisi oluşturma yöntemleriyle mikroçip yutmuş gibi yani robot gibi davranıyor zaten!

***

Aşağıdaki ajans haberine dikkat çekmek istiyorum:

"Trabzon'da, Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde mikroçip takılan sokak hayvanları takip altına alınıyor.

Merkezde veteriner hekimler tarafından tedavisi ve kısırlaştırma uygulaması tamamlanan hayvanların, deri altına takılan mikroçip ve seri numarası işleminin ardından otomasyon sistemine kaydedildiğine işaret edilen açıklamada, 'Kayıtlarda hayvanların ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, yapılan aşılar, kullanılan ilaçlar ve uygulanan operasyonların verileri yer alıyor. Elektronik ortamda saklanan veriler sayesinde tüm gelişmeler sistem üzerinden takip edilebiliyor.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ilçelerde de mobil kısırlaştırma hizmeti verildiği bildirildi…"

***

Türkiye'de, hayvanlara mikroçip takma uygulaması, Trabzon'a kadar yaygınlaşmış ve bir belediye görevi haline gelmiş durumdadır!

İsrail, askerlerinin deri altına çip yerleştiriyor. Şimdilik çipleri sadece takip amaçlı kullandıkları biliniyor. Öyle ki esir alınan askerlerinin yerlerini bu çiplerle tespit edebiliyorlar. Yarın başka amaçlar için de kullanabilirler.

Zaten Türkiye'de de, yine takip için bazı hastalara mikroçip yerleştiriliyor. Yani hayvanlarda da insanlarda da mikroçip şu anda kullanılıyor.

ABD'de robot asker üretmek yerine insanları robotlaştırmak fikri üzerinde çalışmalar yapılıyor. Biz bazen bir-iki yıl, bazen beş-on hatta yirmi yıl öncesinden bilgiye dayalı öngörülerde bulunuyoruz sadece… Sonra o öngörüler gerçekleştiği zaman, Türkiye yine geç kalmış oluyor, ona üzülüyorum. Yoksa o şunu demiş, bu şunu demiş, hiçbir bir kıymeti yok!

---

Seçimlerdeki asıl problem nedir?

---

Amerikan Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi Direktörü William Evanina, Rusya'nın, Başkan Adayı Joe Biden'ı karalamak için birçok yönteme başvurduğunu söyledi. Evanina, Kremlin bağlantılı kişilerin Trump'ın yeniden seçilmesi için çalıştığını ifade etti. Evanina, "Çin, Trump'ın yeniden seçilmesini tercih etmiyor" dedi.

Trump ise "Joe Biden başkan olursa, Çin ülkemizi ele geçirir" ifadesini kullandı. Trump, "Rusya'nın Trump seçilsin diye Biden'ı karalamaya çalıştığını" öne süren Evanina'nın yani "kendi istihbarat şefinin" bu sözlerine katılmadığını ifade etti! 

Trump bu tartışmadan birkaç gün sonra da "Seçimlerdeki asıl problem Çin, İran ya da Rusya olmayacak, asıl sıkıntı Demokratlar olacak." dedi. Türkiye'de de asıl problem, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya veya Çin değil! Asıl problem, Türkiye'nin önde gelen kadrolarının dış güdüme müsait olmasıdır! 

Yazarın Diğer Yazıları