“Birine yaranmanın sonu yoktur”

“Birine yaranmanın sonu yoktur”
Seçim çalışmalarına Bakırköy’den başlayan İmamoğlu, esnaf temsilcilerine seslendi, “Şahıslara hizmet etmeye gelmiyorum. Sizin temsil ettiğiniz yüz binlerce esnafa hizmet etmeye geliyorum. Kabul ediyorsanız varım. Birine yaranmanın sonu yoktur” dedi.

İYİ Parti’nin desteklediği CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri çalışmalarına Bakırköy'de başladı. Esnaf odaları ve dernek yöneticileriyle bir araya gelen İmamoğlu'na, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Şişli Belediye başkan adayı Muammer Keskin de eşlik etti.

“BÜYÜK ŞEHİRLERDE ESNAFIN BİTİRİLDİĞİNİ”

Esnaflara yönelik bir konuşma yapan İmamoğlu, “Toplumumuzda, yüz yıllara dayalı ahilik geleneği vardır. 'Gerçekten özel bir duruma sahibiz. Bu özel durumun son yıllarda zafiyete uğradığını, büyük şehirlerde esnafın bitirildiğini görüyoruz. Ben size popülizm yapmaya, size kendimi alkışlatmaya gelmedim. Sizinle konuşurken, gerçeklerle yüzleşmeye geldim. Sizlerin siyasi partisi olmaz. Sizin partiniz, ekmeğinizdir. Ekmeğinizi kazanırsanız, mutlu olursunuz. Ekmeğinizi kazanma noktasında, önünüzdeki engelleri en doğru şekilde kim kaldırırsa ya da size kim destek olursa, onun yanında olmalısınız” dedi.

“VATANDAŞIN HİZMET ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Her zaman vatandaşla içi içe olacağını ifade eden İmamoğlu, “Ben, köşesine çekilmiş bir belediye başkanı olmadım. Hepinizle dertleştim. Sorunlarınızı dinleyen ve çözüm arayan, çözüme nasıl destek olurum diyen anlayışa sahip bir belediye başkanı oldum. İBB, birçok konuda iş birliği yaptığınız kurumlardan bir tanesi. Devlette de sizin irtibatta olduğunuz, başka kurum, kuruluş ve kişiler de var. Birçoğunun, sizinle ilişkilerinde parmağını tehdit eder gibi salladığını biliyorum. Ben de diyorum ki, arkadaşlar 'Yolumuz bir. Siz ekmeğinizi kazanacaksınız, biz de vatandaşımızın iyi hizmet almasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“PAZARCIYLA VATANDAŞI KARŞI KARŞIYA GETİRİYORSUNUZ”

İstanbul'da, binlerce pazarcı esnafı olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Pazarcıyı döver gibi, söver gibi konuşarak ne fayda elde edilmek isteniyor, ben anlamış değilim. Yani, pazarcıyla vatandaşı karşı karşıya getiriyorsunuz. En son yaşadığımız olaylar gibi. Ben de diyorum ki, 'Ben, pazarcının yanındayım kardeşim.' Pazarcı esnafıyla konuşurken de, 'Bilin ki, önce vatandaşımızın çıkarını korurum. Sizden temiz bir ortamda alışveriş yapabilsin. Sizi cezalandıran zabıta değil de, sizinle konuşabilen, dertleşebilen, ortak çözüm arayan zabıtalarımız olsun' diyorum. Siz de akşam alın terinizle kazandığınız paranızla, ailenizle sıcak yuvanızda sıcacık yuvanızda mutlu bir yaşam sürün” diye konuştu.

“ŞAHISLARA HİZMET ETMEYE GELMİYORUM”

Servisçiler Odası Başkanı’nın, söylediği bir söz nedeniyle kendisine teşekkür ettiğini açıklayan İmamoğlu, “Ama sitesinde, duyuyorum ki, rakibimize veya ilgili başka kişilere kocaman bir teşekkür mektubu yayınlamış. Beni, esnaf arkadaşım çevirdi, konuştu. Makamınızı ve bulunduğunuz makamı ne şahsım adına ne de bir başkası adına, siyasi anlamda lütfen kullanmayınız. Kullananlara lütfen müsaade etmeyiniz. Siyasi anlamda bu süreci kullanan insanların amacı size hizmet etmek değil, kendi şahsi koltuğuna hizmettir. Ben ise sizden, inanın pohpohlanmak için değil, sizin üyelerinize hizmet etmek için geliyorum. Şahıslarınıza hizmet etmeye gelmiyorum. Ben, sizin temsil ettiğiniz yüz binlerce esnafınıza hizmet etmeye geliyorum. Kabul ediyorsanız varım. Kendi şahsına hizmet bekleyenler varsa, onlar gitsinler, sitelerinde birilerine teşekkür etsinler. Birine yaranmanın sonu yoktur” sözlerini sarf etti.

“16 MİLYONUN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

Bakırköy'den Yeşilyurt Spor Kulübü'ne geçen İmamoğlu, eski siyasetçilerle bir araya geldi. İmamoğlu, yaptığı kısa konuşmada, “Sadece bir kişinin hükmüne ya da talimatına tavır olarak, ancak o yönle yürüyen birisi olmak amacında değilim. Tam aksine, ben 16 milyonun insanın ne söylediğine bakan, herkesin fikrini almaya çalışan, burada yaşayan her kesimin, her inancın, her anlayışın karşılık bulduğu her anlayışın, saygın bir makamın emanetçisi olduğumun farkında olan bir belediye başkanı olacağım” dedi.

“O ZAMAN KAZANDINIZ YİNE KAZANACAKSINIZ”

Bakırköy'deki etkinliklerin ardından, başkanlığından ayrıldığı Beylikdüzü Yaşam Vadisi'ne geçen İmamoğlu’nu Beylikdüzü Gençlik Orkestrası ve Çok Sesli Gençlik Korusu karşıladı. Kalabalık arasında zorlukla ilerleyen İmamoğlu’na, bir kadın vatandaş, “2014'te size nazar boncuğu hediye etmiştim ve kazanmıştınız” diyerek, İmamoğlu'na yine nazar boncuğu hediye etti ve “Yine kazanacaksınız” dedi.

“ÇOCUKLAR SARILINDA GÖZLERİ DOLDU”

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Sahnesi önünde toplanan yüzlerce çocuk, “Ekrem Abi” tezahüratıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayını karşıladı. İmamoğlu'nun sahneye çıktığını gören onlarca çocuk, sahneye tırmandı. Çocukların, kendisini bol bol öptüğü sırada İmamoğlu’nun gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı. Sesinin kısılması nedeniyle çok fazla konuşamadığını ifade eden İmamoğlu, “1 Nisan'dan itibaren oğullarınız, kızlarınız bana emanet. Onlar için çok çalışacağım. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.