Recep Tayyip Erdoğan, ‘Birkaç şehit’ ifadelerini doğruladı

Recep Tayyip Erdoğan, ‘Birkaç şehit’ ifadelerini doğruladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kullandığı “Libya’da birkaç şehidimiz var” ifadelerini doğrulayarak “Libya’da iki tane şehidimiz var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde havaalanında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Fox TV muhabirinin Libya’daki şehit askerler ile ilgili soruduğu soru sonrası zor anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın toplantısının son bölümünde FOX TV muhabiri Barış Kaya, “Libya’da şehitlerimizin olduğunu duyurmuştunuz. Şehitlerin adı neden açıklanmadı, muvazzaf mı, sivil mi; bunlar neden törenle gömülmedi diye soruluyor. Ayrıca bu askerler hangi sıfatla Libya’ya gitti diye soruyorlar.  Ayrıca şehitleri söylerken kullandığınız ifadelere tepki gösteriyorlar. Bunlara cevabınız nedir?” şeklinde bir soru sordu. Erdoğan ise şaşkınlık içinde “Nasıl?” diye sorduktan sonra soruyu soran muhabir “Sizin şehit haberlerini verirken kullanmış olduğunuz bir ifadeye dikkat çekiyor muhalefet” dedi. Erdoğan’ın “Neydi o ifade” demesi üzerine muhabir Kaya, “Birkaç şehit ifadesine tepki gösteriyorlar” dedi.

ERDOĞAN ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sorulan bu soruya şaşkınlığını gizleyemeyerek vereceği cevabı bir süre düşündüğü görüldü. Erdoğan, sonrasında şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan, "Fox önce gazete olsun, Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin söylemleri de beni ilgilendirmiyor. Rakam da olur, sayısal olarak o ifadeyi de kullanırız." dedi.

Sinirlendiği görülen Erdoğan, "Beni muhalefet mi yargılayacak? Ne diyor muhalefet, “gidin Esed’le görüşün” diyor. Bizim kendimize ait Libya’da iki tane şehidimiz var. Bunu açıklarız. Ne diyecek şimdi Bay Kemal?" şeklinde konuştu. Erdoğan sözlerinin devamında ise, Libya'daki şehit haberlerini doğrulayan bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Arkadaşlar bizim kendimize ait iki tane şehidimiz var" ifadesini kullandı

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel ise Libya’da şehit olan Albay Okan Altınay ile ilgili bir paylaşım yaparak şehidin törensiz toprağa verilmesine tepki göstermişti.

İlgili Haberler