Bitcoin Borsa'da işlem görecek mi?

Bitcoin Borsa'da işlem görecek mi?
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, Bitcoin ile ilgili yaptığı bir açıklamada kripto para birimlerinin borsada işlem görüp göremeyeceğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, son yıllarda atılan adımlar ile birlikte sermaye piyasalarındaki gelişmelerin BIST 100  endeksine de yansıdığına değinerek değerlendirmesine şöyle devam etti:

"KRİPTO PARALARIN BORSADA İŞLEM GÖRMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

"Yeni düzenlemeler sayesinde, katılım tabanının genişlediği, güven ortamının hakim olduğu bir yolda ilerliyoruz. 2018 ve devamında yeni ve güçlü halka arzlarla sermaye piyasamız daha da büyüyecek. Bunun yanında, ülkemiz tüm olumsuz koşullara rağmen, bu yılın üçüncü çeyreğinde ciddi bir büyüme oranı yakaladı. Tüm bu faktörleri bir arada değerlendirdiğimizde, Borsa’da yakaladığımız güzel trendin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini düşünmekteyim."

Karadağ, son dönemde çok fazla konuşulan ve haberlere konu olan Bitcoin ile ilgili soruya ilişkin ise “Bitcoin'in dayanak varlıktan yoksun ve volatilitesi oldukça yüksek bir sanal para birimi olduğuna değinerek, "Bu sebeple Bitcoin ve benzerlerine karşı her fırsatta halkımızı uyarıyor, ileride mağdur olma ihtimaline binaen uzak durmalarını tavsiye ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kripto paraların, mal ve hizmet alımı ya da finans işlemleri için aracı olması amacıyla tasarlanmış sanal paralar olarak tanımlandığını anımsatan Karadağ, birçok kullanıcının ise bu paraları yatırım aracı olarak kullanmaya çalıştığına ve bunun oldukça tehlikeli olduğuna dikkati çekti. Karadağ, Bitcoin ve benzerlerinin varlık olarak değerlendirilmesinin hala tartışma konusu olduğunu belirterek, Bitcoin alım satım platformlarının da BDDK, SPK gibi kurumların düzenleme ve denetimlerine tabi olmadığını ifade etti.

Gelişen teknolojileri takip ettiklerini, ancak bu haliyle kripto para birimlerinin Borsada işlem görmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Karadağ, "Biz Borsa İstanbul Grubu olarak, öncelikli olarak Bitcoin’in altyapısını oluşturan blockchain teknolojisiyle ilgili çalışmaları değerlendiriyoruz. Takas İstanbul bünyesinde, Blockhain Çalışma Grubu oluşturduk. Bu çalışma grubunda da neler yapılabileceği tartışılıyor." dedi.

İlgili Haberler