Bitcoin hesabı aklına gelmezse tüm parasını kaybedecek. Dünyanın en pahalı unutkanlığı

Bitcoin hesabı aklına gelmezse tüm parasını kaybedecek. Dünyanın en pahalı unutkanlığı
Almanya'da yaşayan bir yazılımcı, içerisinde 220 milyon dolarının bulunduğu Bitcoin hesabının şifresini unuttu. Stefan Thomas adlı yazılımcı eğer tahmin haklarını yanlış kullanırsa bu zamana kadar kazandığı tam 220 milyon doları kaybedecek.

NTV'de yer alan habere göre, Son bir yılda yüzde 340 değer kazanan Bitcoin hesabının şifresini unutan Alman yazılımcı Stefan Thomas, hayatının en pahalı unutkanlığına imza atmak üzere.

Bundan 10 yıl önce yaptığı bir iş karşılığında tanesi ortalama 4 dolardan 7 bin 2 bitcoin alan Thomas, şu sıralar 1 bitcoinin 35 binli rakamlara ulaşması ile milyoner oldu.

İKİ ŞİFRE HAKKI KALDI

Ancak Thomas, New York Times’a yaptığı açıklamada, şifresini unuttuğunu ve yaptığı 8 denemenin ardından hard diskinde yer alan elektronik cüzdanına erişebilmek için sadece iki şifre hakkı kaldığını açıkladı.

220 MİLYON DOLAR UÇUP GİDECEK

Times’ın raporuna göre dünya genelinde yüzde 20’sinin cüzdanlara erişimin kaybedilmesi sebebiyle kayıp olduğu Bitcoin'de, Thomas iki hakkında da doğru şifreyi giremezse 220 milyon dolar değerindeki kripto paraya ulaşamayacak.