Bilim insanları açıkladı: Sağdaki yazıyı mı soldaki yazıyı mı daha hızlı okuyorsunuz

Bilim insanları açıkladı: Sağdaki yazıyı mı soldaki yazıyı mı daha hızlı okuyorsunuz
Sağda yer alan yazıyı daha hızlı okuyanlar, bu aslında bir teknik. Okumayı hem kolaylaştırdığı hem de hızlandırdığı iddia edilen biyonik okuma yöntemi sayesinde okumanın çok daha pratikleştirildiği iddia edildi.

Renato Casutt''un ortaya attığı yeni yöntem, kelimelerin belirli kısımlarının kalın şekilde yazılmasını kapsıyor. Dolaysıyla beyin Casutt''un iddiasına göre gözden daha hızlı okuyor. insanların kelimeleri öğrendikçe depoladığını ve sadece birkaç harfin o kelimeleri hatırlamaya yardımcı olduğunu da belirtiyor. Biyonik okumanın okuma hızını artırmasındaki temel sebep de bu.

Biyonik okumayı kendi uygulamalarına adapte etmek isteyen yazılımcılar için Casutt, birçok avantaj sağlamış. Zira bu yöntem için sabit bir formül uygulanmıyor, onun yerine öne çıkarılan harfler, kalınlık miktarı ve kalın harfler arasındaki mesafeler, opaklık, kelimeler arasındaki boşluk ve yazı tipi gibi birçok faktör, kişilerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilebiliyor. Bunlar için detaylı bilgiyi Casutt''un resmî internet sitesinde bulabilirsiniz.

İlgili Haberler