"Biz Arap değiliz" sosyal medyayı salladı

"Biz Arap değiliz" sosyal medyayı salladı
Suriyeli sığınmacı göçünün başlaması ile hızlandırılan Araplaştırma politikası geçtiğimiz günlerde İstiklal Marşı'nın Arapça okutulması ise tepki çekmişti. Sosyal medyada ise "Biz Arap değiliz" başlığı ile yapılan gelen tepkiler gündem oldu.

Türkiye'de 'din' adı altında yürütülen Araplaştırma politikası, 2011'de Suriyeli sığınmacı göçünün başlamasıyla birlikte hız kazandı.

Önce sığınmacıların açtığı işletmelerde başlayan Arapça tabelalar daha sonra Arapları kendine çekmek isteyen bütün esnafa yayılırken, sokaklarda, hastaneler ve benzeri bir çok yerde Arapça hayatımıza sokulmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde İstiklal Marşı'nın bir üniversitede Arapça okutulması tartışmalara neden olurken, Araplaştırma politikası da zirve yapmış oldu.

İslamcı yazar Ebubekir Sifil'in tek eşliliğe karşı çıkarak bir erkeğin farklı şehirlerde birden çok eşinin olabileceğini savunması ve buna örnek olarak ise Arap ülkelerini göstermesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Sosyal medyada "Biz Arap değiliz" başlığı ile yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Binlerce vatandaş, ülkede devam devam eden Araplaştırma politikasına dikkat çekerken, "Biz Arap değiliz TÜRK'ÜZ!" mesajı verildi.

İlgili Haberler