Biz Bize Yeteriz kampanyasında toplanan 2 milyar TL nereye harcandı

Biz Bize Yeteriz kampanyasında toplanan 2 milyar TL nereye harcandı
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, korona virüs salgının nedeniyle başlatılan Biz Bize Yeteriz kampanyasında toplanan 2 milyar TL'nin nereye harcandığını sordu. Emir, bu paranın nereye harcandığının incelenmesi için Merkez Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, COVİD-19 salgınında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz" kampanyasında toplanan 2 milyar liranın nereye harcandığına ilişkin Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. TBMM Başkanlığı’na önerge veren Emir, "Aile Bakanı, ısrarla paranın nereye harcandığını açıklamaktan kaçınıyor. Bu konuda sabıkalısınız, vatandaş size güvenmiyor, Meclis kampanyayı denetlesin." dedi.

COVİD-19 salgını dolayısıyla 30 Mart’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında IBAN vererek başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiye’m" kampanyasıyla; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı verilerine göre, 2 milyar 105 milyon lira toplandı. Toplanan paraların nereye harcandığına ilişkin yurttaşlarda soru işaretleri oluştuğunu belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP’li milletvekilleriyle birlikte Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için araştırma önergesi verdi.

15 Temmuz gazileri için toplanan paraları da hatırlatan Emir, "Daha önce başlatılan benzer yardım ve bağış kampanyalarında olduğu gibi ilgili kararın Resmi Gazete'de yayımlanması ve toplanan bağışların ne şekilde ve kimler için harcanacağının ilan edilmesi gerekmektedir.
Bakanlık, Meclis’e sunduğumuz soru önergelerini de bugüne kadar yanıtsız bırakmıştır.
Bundan dört yıl önce 15 Temmuz şehit yakını ve gaziler için toplanan yardım paralarını bizim zorlamamızla daha üç ay önce dağıtmaya başlamışlar, o da çok küçük bir kısmını.
Bu konuda sabıkalısınız, vatandaş size güvenmiyor." 
şeklinde konuştu.

Murat Emir, şöyle konuştu:

"Kampanya kapsamında bugüne kadar tam olarak ne kadar para toplandığı, bu paraların başka kaynaklara harcanıp harcanmadığı ya da bundan sonra ne şekilde harcanacağının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını istiyoruz. Aile Bakanı, ısrarla paranın nereye harcandığını açıklamaktan kaçınıyor."