Bizans bayrağı, Lozan Ayasofya'da VİP cuma

Lozan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti''nin tapu senedidir. 24 Temmuz 1923''te imzalanan Lozan Antlaşması bugün 97 yaşında. Ve ne yazık ki Yunanistan, 2004 yılında 16 Türk Adası ve 1 Türk kayalığını işgal etti.

Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetleri, işgali önlemedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri seyirci kaldı, Dışişleri Bakanlığı adaların boşaltılması için Yunanistan''a nota da vermedi.

Türk yargısı, vatan topraklarını Yunan askerine teslim eden sorumlular hakkında soruşturma açmadı, işgali seyretti.

Bu aymazlıktan cesaret alan Yunanistan, 2016''da Muğla Ardıççık Adası ile Aydın Marathi Adası''nı 2020''de de Muğla Plati kayalığını işgal etti.    

Lozan Antlaşması ve sonrasında yapılan sözleşmelerle Türkiye''ye ait olduğu tescillenen 18 Türk Adası ve 2 Türk kayalığı Yunan işgali altında ve Yunanistan bayrağı dalgalanıyor.

Değerli okurlarım,

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet''in fethettiği İstanbul, 16 Mart 1920 tarihinde İngiltere tarafından resmen işgal edildi.

6 Ekim 1923 tarihinde Kurtuluş Savaşı Destanı''nın kahramanı Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İngilizleri İstanbul''dan kovdu ve ikinci kez fethetti…

Yunan işgali altındaki vatan toprağı 18 Türk adasında Bizans bayrağı dalgalanmasını görmezden gelen AKP iktidarı ne acı ki Bizans eseri Ayasofya''da bugün tam kadro VİP Cuma namazı kılacak…

Ayasofya''da Cuma namazına çağrı ezan ile değil, Diyanet Başkanı Ali Erbaş''ın siyasi parti liderlerine ve milletvekillerine şu daveti ile yapıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan''ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek Ayasofya-i Kebir Cami Şerif''i açılış programına katılımınızdan onur duyarız…"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da şu uyarıyı yaptı:

"Ayasofya, İslamiyet''in değil siyasal İslamcıların meselesidir. Ayasofya, Cumhuriyetin ilkesi değil siyasetin ve hukukun meselesidir.

İnşallah, AB ve Ortodoks dünyasındaki camilerimiz kapatılmaz ve konu istikamet kaybedilerek İslamın ve Cumhuriyetin meselesi haline getirilmez..."

AKP''li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise sosyal medya hesabından şu kampanyayı yürüttü:

"Bir daha şansımızı zorlayalım... Cumayı Reis kıldırsın..."

"Hutbeyi de Reis okusun" diyenler de bu kampanyaya boyut kazandırdı…

Değerli okurlarım,

İslamiyet''i siyasete bu kadar alet eden başka bir parti Türkiye''yi yönetmedi…

Ayasofya''nın ibadete cami olarak açılması AKP''nin siyaseten kaybettiği itibarını kazanmak için bulduğu son silahıydı.

Ayasofya''da Cuma namazı kılacak cemaat, Yunan işgali altında olan ve Bizans bayrağı dalgalanan 18 Türk adasının vatan toprağı olduğunu aklından hiç çıkartmasın.

Bugün vatan toprağının işgalini ben soruyorum, yarından itibaren de onlar AKP iktidarından hesap sorsunlar…

Ve unutmasınlar ki, Ayasofya''da bugün Cuma namazı kılabiliyorlarsa bunu Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk''e borçlular…

Milli Savunma Bakanlığı eski genel sekreteri emekli Albay Ümit Yalım, Lozan''ın yıldönümünde şunları söyledi:

"Türkiye, Erdoğan ve AKP Hükümetleri eliyle Adalar (Ege) Denizi''nde İzmir Körfezi''ne hapsedildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Ayasofya''ya turnike ile girmek çok büyük bir ayıptır" dedi.

Ayasofya üzerinden siyaset yapan Gül, Aydın Eşek Adası''nda açılan Yunan Ulusal Hapishanesi''nin hesabını veremiyor.

AKP Hükümetlerinde bakan ve başbakan olarak görev yapan Binali Yıldırım, 2015''de İzmir Koyun Adası''na pasaportla girdi.

İşgal edilen adalarımızda 19 Yunan oteli açıldı. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy''un sahibi olduğu ETS tur şirketi Yunan işgali altında olan Keçi ve Gavdos adalarındaki Yunan otellerini Türk turistleri vize ile götürüp pazarlıyor.

İzmir Koyun Adası''nda 2006''da Yunan Üniversitesi (Denizcilik Fakültesi) açıldı. Aydın Hurşit Adası''nda 2017''de Yunan Lisesi, Aydın Eşek Adası''nda 2017''de Yunan İlkokulu ve Lisesi açıldı. Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türk adalarında açılan Yunan okullarının hesabını veremiyor.

24 Temmuz 1923''te imzalanan Lozan Antlaşmasının 12. Maddesi ile Girit Adası''nın etrafındaki 14 ada Türkiye''de kaldı.

16. Madde gereği yapılan görüşmeler sonrasında 04 Ocak 1932''de Türk-İtalyan Sözleşmesi imzalandı.

Ege Denizi''nde 200 civarında ada, adacık ve kayalığın Türkiye''ye ait olduğu tescil edildi.

Türkiye, Erdoğan ve AKP Hükümetleri eliyle İzmir Körfezi''ne hapsedilirken, Yunanistan, Onikiada bölgesindeki ada sayısını 14''ten 32''ye çıkardı. Venedik Kayalıkları ve Plati Kayalığını da işgal eden Yunanistan topraklarını ve deniz sınırlarını büyüttü. Türkiye, topraklarını ve Lozan''daki kazanımlarını kaybederek küçüldü."

Değerli okurlarım,

Danıştay kararı ile Atatürk''ün imzasının yok sayılması ve Fatih Vakfının elinden alınıp Diyanet''e devredilmesi hukuki değil siyasidir…

Ayasofya''nın cami yapılması da İslami değil siyasidir…

 

Yazarın Diğer Yazıları