"Bizden gasp edilen Menzil'e akıtılıyor"

"Bizden gasp edilen Menzil'e akıtılıyor"
Menzil tarikatının merkezi olan Adıyaman'ın Menzil köyüne yapılacak otobana çevre köylerdeki vatandaşlar çektikleri bir video ile tepki gösterdiler. Videoda, "Bizim topraklarımız zorla bizden gasp ediliyor" denildi.

Adıyaman'ın Menzil köyüne yapılacak otoban ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’da Menzil tarikatının merkezi olan Menzil Köyü’nün yollarının çok iyi durumda olduğunu ancak diğer ilçe merkezlerine giden yolların eski olup ulaşım sıkıntıları yaşandığını dile getirmişti.

Çevre köylerdeki vatandaşlar da duruma çektikleri bir videoyla tepki gösterdiler. Söz konusu videoda, "Bizim topraklarımız zorla bizden gasp ediliyor" ifadeleri kullanılıyor.

Videoda, Menzil'e gidecek olan yeni yol planına itirazlarda bulunulurken, yeni yolun diğer köylerde yaşayan halkın ekonomisine zarar vereceği belirtiliyor.

Söz konusu videoda, topraklarından zorla çıkarıldıklarını anlatan köylüler, devletin bu yol için acele kamulaştırma kararı verdiğini, ancak böyle bir şeye hiç ihtiyaç olmadığını aktarıyor.

Videoda, "Daha Adıyaman-Diyarbakır yolu hemen alt tarafından geçiyor. 3 yıl olmuş bu yola başlanalı. Daha yol yarılanmamış bile, ödenek olmuyor diye. Devlet bu yolu yapmıyor, gelmiş Menzil köyüne otoban yapıyor" denirken, "Bizim topraklarımız zorla bizden gasp ediliyor" diye ifade ediliyor.

Köylülerin hazırladıkları videoda, şu ifadeler kullanılıyor:

“Adıyaman’ın Menzil köyüne yapılacak otoban için bizler topraklarımızı vermek istemiyoruz. Menzil köyüne otoban yapılıyor. Türkiye’de başka bir köye otoban yapılmışlığı yok. Böyle bir şeye hiç ihtiyaç olmadığı halde, buradaki halk sesini çıkarmadığı için buradaki her şeyi reva görüyorlar. Bu yolun ihalesini alan firmanın yetkilileri bizden gelip imza istemelerine ve biz imza vermeyeceğimizi belirtmemize rağmen, ayın 20’sinden sonra biz istesek de istemesek de yol çalışması için başlayacaklarını ifade ettiler. Yani oradaki imza, bir formalite icabı… Devlet bu yol için acele kamulaştırma kararı vermiş. Halbuki burada böyle bir şeye ihtiyaç yok. Daha Adıyaman-Diyarbakır yolu hemen alt tarafından geçiyor. 3 yıl olmuş bu yola başlanalı. Daha yol yarılanmamış bile, ödenek olmuyor diye. Devlet bu yolu yapmıyor, gelmiş Menzil köyüne otoban yapıyor.

Çevrede ne kadar su kaynağı varsa Menzil’e akıtılıyor. Türkiye Petrolleri'nin kazdığı kuyudan çıkan sıcak su, Menzil bunu 30 km öteden, gelip bunu Menzil’e akıttı. Buhara kaplıcaları diye büyük büyük binalar inşa ettiler orada... Menzil köyünde barajlar kurulmuş…

Bizim topraklarımız zorla bizden gasp ediliyor. Bizim buna karşı koyacak gücümüz de yok.

Bakın köyden bahsediyorum. Menzil için hastane yapıldı. Karakol kurduruldu...”

İlgili Haberler