​​​​​​​Bize sert, İsrail'e yumuşak

Türkiye, savaş uçaklarını kaldırsa, Beşşâr'ın militanlarının silah depolarını bombalamaya kalksa Moskova ne der?

Askerlerimizi şahit ettiler, biz karşılık verince Kremlin'dekiler hemen homurdanmaya başladılar.

İsrail Suriye'yi bombalıyor. Ses yok.

İsrail'in asıl hedefi Beşşâr değil. Öyle anlaşılıyor. Asıl hedef İran ve Lübnan Hizbullah'ı.

Ne fark eder? Suriye'de İranlı militanları veya Hizbullah'ı vurmaları, bir bakıma Beşşâr'ı vurmalarıdır. İran'ın ve Hizbullah'ın militanları mezhepçi Beşşâr için oradalar.

Putin, Beşşâr'ı kanatları altına aldı. İran rejimiyle de ilişkileri iyi. Beşşar'a birlikte destek oluyorlar, birlikte katliam yapıyorlar. Ama Putin, İsrail, İran'ın militanlarını Suriye'de bombalarken gözünü yumuyor.

2015'te, "yanlışlıkla" Rus uçağını düşürdük. Başımıza gelmeyen kalmadı. Rusya neredeyse, bize savaş açacaktı. İktisadî boykotlar, vizelerin tekrar konması daha neler neler... Hâlâ ara tam düzelmiş değil.

Beşşâr'ın takımı, Eylül 2018'de, Rus askerî uçağını İsrail uçağı sanarak vurdu. 15 mürettebat öldü. O sıra İsrail savaş uçakları Suriye'ye operasyon düzenlemişti.

Hâdiseden sonra Rusya Savunma Bakanı, ailesi Rusya'dan gelmiş, çok iyi Rusça bilen İsrail Savunma Bakanı'na telefon etti. Rusça ağır küfürleri sıraladı... (Rusların sık kullandığı küfürleri biliyorum ama yazamam tabiî!) "Sizin yüzünüzden bizim Beşşâr'ın beceriksizleri yanlışlıkla uçağımızı vurdu. 15 canımız gitti. Hesabını soracağız, ilişkileri askıya alıyoruz." dedi. Yok canım! Kremlindekiler, o sözleri edecek cesareti kendilerinde bulabilirler mi! Haberlere bakılırsa, "Yapmayın dostlar. Daha dikkatli olmanız lâzım. Biz de oradayız. Hatlar karışabilir. Önceden bari ne yapacağınızın bilgisini verseydiniz. Bize zararınızı, halkımıza izah demeyiz." gibi laflar geveledikleri anlaşılıyor.

Ama Türklere gelince öfke seli bentleri yıkıyor!

Bu ikiyüzlülüğü nasıl izah edebiliriz?  Elbette Siyonistlerin gücü baskın geliyor. ABD'nin İsrail'in uzantısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Rusya daha kapalı olduğu için Siyonist nüfuzu tam belirleyemiyoruz.

İsrail ara ara Suriye'de İran bağlantılı güçleri vurmasına göz yummayı bırakın, aralarında "Vurabilirsiniz!" antlaşması imzalamışlar.

Bir habere göre İsrail, Suriye'de hedeflere bomba yağdırmak için Irak-Necef'ten Şam'a giden bir sivil uçağı kalkan yapmış. Ruslar aldatılmalarının siniriyle "Bu ne ahlâksızlık! Bir sivil bir uçağın arkasına saklanarak bombalamak erkekliğe sığar mı?!" demişler!

Biz, Suriye ve işbirlikçilerine ihtar çektik... "Soçi Mutabakatı'nı bağlı kalın. Tespit edilen sınırı aştınız. Geri çekilin. Çekilmediğiniz takdirde biz sizi çıkartacağız." dedik. Ama Beşşâr'ın devşirmeleri yine saldırıyorlar ve ilerliyorlar. 

Bunun nasıl anlayacağız? Putin cesaret vermese, "Yürüyün! Sizin arkanızda ben varım." demese bu mümkün mü?

R. T. Erdoğan, Putin'le görüşmüştü. Muhtevası açıklanmadığına göre, neticesiz bir görüşme.

R. T. Erdoğan'ın partisine 45 bin kişi katılmış. Bayağı istifalar olmuştu. Teselli ikramiyesi. Teşkilât kapı kapı dolaşıyor, kahve dağıtıyor. "40 yıllık hatır" için kayıt yapıyorlar. Reis, O törende konuşmasında, yine "Şubat sonuna kadar çekilmezseniz icabınıza bakarız." dedi ama... Bilmiyorum artık, ne olur!

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları