Bizi parçalamadan bir şey yapamazlar

Bizi parçalamadan bir şey yapamazlar
YURT Partisi lideri Sadettin Tantan, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz gerginliğiiçin iktidarı suçladı. Tantan, “Önemli olan çalışmalarda yeteneklikişilerin olması. Sismik araştırma ve sondajda ne kadaryetenekli Türk kimlikli kişiler var, ona bakmalı” dedi.

Fatih ERBOZ / ANKARA

Türkiye'nin seçimlere gittiği bir süreçte yurt dışında ve yurt içinde yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin bölgesi açıdan önemini bir kez daha ortaya koymuş durumda. Bütün amacın Türkiye'yi parçalamak olduğunu ifade eden, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, ''Orta Doğu bölgesinde Türkiye parçalanmadan, Suriye, Irak parçalanmış gibi gözükse de, Mısır da dahil olmak üzere, İran dahil olmak üzere parçalanamaz. Ancak Türkiye'nin parçalanması gerekiyor" dedi. 

Gelecek bakımından en önemli sorunun; devlet ve millet olma şuuru kazanma ve devam ettirmeye yönelik olduğuna işaret eden Sadettin Tantan, şunları söyledi, 

"Gençlerin iyi yetişmesi için eğitim ücretsiz olmalı. Dini inanç cemaatlere, tarikatlara bırakılamaz, devlet tarafından verilmeli. Cemaatlere bıraktığınız zaman, o nitelikte devlet oluşturma yönüne girersiniz, bu tehlikeli."

Göçlerle de demografik yapıyı değiştirdikçe, Türk kimliğinin ortadan kaldırılacağını dile getiren Sadettin Tantan, "Böyle bir proje var. AKP ülkeyi yönetemiyor bu açıdan değerlendirildiğinde Orta Doğu'da egemen olan güçler, Türkiye'yi güçsüz bir şekilde yakalamışken parçalayarak, bunun üzerinden Orta Doğu'yu, Hazar'ı, İran'ı, Kafkasya'yı parçalayarak, egemenliğini sürdürecek iktidarları oluşturur" diye konuştu. 

Seçime giderken sıkıntıların olduğunu anlatan Sadettin Tantan, "Türkiye, Kıbrıs'ta dahî bir çivi çakamadı, çaktırmadılar. Sismik araştırma, sondaj gemisini yeni envantere kattı, ama, yeterli değil. Bu işte, ne kadar yetenekli Türk kimlikli insanlar var, ona bakılmalı" dedi.

Suriye'deki YPD-PYD'yi Türkiye'nin oluşturduğunu kaydeden Sadettin Tantan, "Salih Müslim'in uçakla Türkiye'ye getirilip, götürüldüğünü, ağırlandığını unutmadık. PKK-PYD'nin arkasında kimlerin olduğu biliniyor. Önemli olan, bunlarla ilgili raporları eyleme dönüştürmeyen bir iktidar ile Türkiye karşı karşıya" şeklinde konuştu.

Doğu Akdeniz'de Exxon Mobil'in görüldüğüne dikkat çeken Sadettin Tantan, sözlerini şöyle sürdürdü,

"İtalyan ENI şirketini biz sokmadık oraya. Büyük petrol-gaz şirketleriyle anlaşmadan bu işi başarmak da zor. Yüksek teknolojik imkân ve kabiliyetimiz yok, akıllı politikalarla şartları lehimize çevirebiliriz. Bu iktidar bunu yapamaz. İktidar, kendisini sürdürebilmek bakımından belediyeleri kazanmak istiyor. Batılı güçler de iktidarın nasıl kazanacağını gizlemeden açıklıyor. Kapalı konuşmuyor."

Gülen meselesinin, istihbarat yapısı olduğuna da değinen Sadettin Tantan, "O, kullanımdan düşmez, kullanırlar. Rahip Brunson, Kaşıkçı, Gülen ayrı tutulmamalı. Devletin temel alt yapısı, uzun yıllardır Türk halkına ait olmadığı için Türk kimlikli gözüken, ülkesinin faydasına çalışıyormuş gibi gözüken yapılar var. Vakıf, dernek, sivil toplum örgütleri, hatta partiler" diye konuştu.

Sadettin Tantan, sözlerini şöyle tamamladı, "Millet, kendi geleceğini inşa edecek. Doğu Akdeniz, Ege, Karadeniz, Balkanlar ve Kafkaslar'daki gelişmelere baktığımızda; TSK'nın omuriliğinin sarsılarak, çökertilmek istenmesi, yetişmiş uzmanların tasfiye edilmesi, göreve iade edilmemesi gibi gelişmelere baktığımızda, Yunanistan'ın bile, ukalâ tavır içine girdiğini görüyoruz. Güney Kıbrıs Rum devleti bile oraya geldi neredeyse. Deniz ve hava gücü çökertilmek istenmiş, okulları kapatılarak kendi kültüründen kopartılmak istenen bir silâhlı kuvvetler var. Sistematiğini ortadan çökertmek istiyorlar. İktidar, tamamen kendini koruyacak illegal yapılarla uğraşıyor, bu da Türkiye'nin geleceğini etkiliyor."