Bizim Ermenilerimiz bizden farklı değildir

DIGITURK platformundaki MEZZO kanalı ilginç bir bant yayınladı. Baştan aşağı Türkiye komplosu. 2017 yılı Erivan kaydı bu konser Aram Haçaturyan'ın besteleri kendi adını taşıyan salonda seslendirildi. Konser Sergev Sempatian adlı resmen manyak bir şef tarafından yönetildi. Hatta adam hızını alamadı ilan edilen saati de aşıp 3. senfoniye atladı. Herkes bitti derken bitirmiyor, küçük bir ara verip devam ediyordu. Çoğu yöneticileri Fransız Ermenilerinden oluşan bu klasik müzik ekranının amacı belli. Yayın günü de bizim açımızdan manidardı; Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün... 21.44 olarak duyurdukları yayının bitiş saatini 23.25'de sonlandırabildiler. Anlayın artık ne yapmak istidiklerini; sinir bozmak...

Türk Ermenisi başka

Burada bir not düşmek istiyorum Amerika'nın Newyork'unda hakimiyet genellikle Musevilerdedir. Medyanın yarıdan fazlası bunlardadır. Medyanın kontrolü bunlardadır. Bizden gitme Ermenilerden zarar gelmez, hatta tanıyorlarsa sizi büyük bir tezahuratla karşılarlar. Türkiye'yi hedef alan hiç bir eylemde yer almazlar. İran ve Lübnan'dan göçenler ise her türlü melanetin içindedir. Size bizim Ermenilerimizin yurt dışında bizden daha Türk gibi davrandığına bir örnek vereyim. Biri Türk Ermenisi iki uzunyol kaptanımızın River Plate'de kendilerine saldıran Ermenilerle kavga edişine şahit olmuş biriyim. İki kaptanımız bu saldırgan güruhu kısa sürede darmadağın edip çil yavrusu gibi dağıttı. Bu arada iyi Beşiktaşlı Miran Akçar kaptanın gözlerinden bir kez daha öpüyorum.

Anamuhalefetin hedefi: İktidar...

CHP'de 37. Kurultay göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Divan Başkanlığı'na Özlem Çerçi'nin seçildiği kurultayın sonucu baştan belliydi. İktidar hedefini yeniden deklare eden Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha genel başkan seçildi. Kendisini kutluyor, başarılar diliyorum. Kurultay'la ilgili yayınları takip ederken en çok da bir kaç kişiye güldüm. Bunların zararı zaten kendilerine. İlhan Cihaner de bunlardan biriydi.

CNNTürk'ün CHP kurultayı yayınını iki ilginç kişiye bırakmış olduğunu hayretle gördüm. Bunlardan biri "mezhep değiştiren" Abdülkadir Selvi, diğeri "kabuk değiştiren" Hakan Çelik idi. Çelik'in CHP kurultayını Selvi'ye yorumlatması ne acayipliktir. Ben olsan bunları kapıdan sokmazdım. Yetmedi mi bir yıldır CHP'yi alttan alttan oymaları?..

Ekranlardan kısa kısa...

Televizyon tartışmalarında en özel ve küstah kişilerin başında Turgay Güler geliyor. Uluç Özülker'e müdahaleleri için sadece "terbiyesizlik" diyebilirim. Bereket, Özülker Ankara'dan, Turguy Güler İstanbul'dan katılıyordu. Eğer bu işler bağırıp çağırmakla yapılıyorsa tamamen yanlış bir yol...

**

NTV'deki Yakın Plan'da Ahmet Arpad'ın konuklarından Mursafa Kartoğlu dünyadan habersiz gibiydi. Merve Şebnem Oruç ise "Türkiye'de çoktan test sürüşüne geçildiği"nin farkında olamıyordu.

**

CNNTürk'de eski Bakan Bahattin Yücel, "Sadece Atatürk değil Celal Bayar da Atatürk'ün düşüncesindeydi" diyerek iktidar sözcülerinin beklentisini boşa çıkardı.

**

TRT Müzik hemen her konuda türkü dolu hayatlara sahne oluyor. Müzisyen Kaya Aslan hem saz, hem keman çalıyor. Şarkı da türkü de dillendiriyor. Derleyenlere bakıyorum çoğunlukla Muzaffer Sarısözen. Ardından Anısına programında Turan Engin anıldı. Zara'nın sunuculuğunu yaptığı programa Turan Enginle başlandı. Bu güzel programın yapımcısı Çiğdem Sökücü'yü ayrıca tebrik etmek istiyorum.

Zoraki istifa

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın istifa ettirildiği belli... İnsan ister istemez soruyor; "Seni kim atadı, seni kim farketti?"

Biz zaten ilginç bir milletiz. Pamukova tren kazasında 42 kişi öldü, bütün sanıklar beraat etti. Aynı şeyleri Ankara ve Çorlu kazalarında da gördük. Ortada bir tek sanık kalmıyor, olanlarda tahliye ediliyor. Can sıkan olaylara gerçekten aldırmazdan geliniyor.

Günün sözü

Bir şeyi iyi bilen onu basit şekilde anlatabilendir. Anarchasis

Yazarın Diğer Yazıları